VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAMANER'DEN ALİŞARLI'YA ÜNİVERSİTE CEVABI

13 Ocak 2019

...................

Bolu’nun önde gelen iş adamlarından İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yamaner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya, “Hedefe ulaştık mı?” diye sordu. Yamaner, Alişarlı’nın ikinci üniversite açılabilir açıklamalarına sosyal medya hesabından cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na katılan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlının Bolu’ya ikinci üniversite kurulabileceği yönündeki açıklamalar yapmıştı. Prof. Dr. Alişarlı’nın açıklamalarına, Bolu’nun önde gelen iş adamlarından Fatih Yamaner’den cevap geldi. Sağlık sorunları nedenleri ile meclis toplantısına katılamadığını söyleyen Yamaner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.

“ÜNİVERSİTEMİZİN GELİŞİMİNİ YAKİNE TAKİP EDİYORUM”

Yamaner, yaptığı açıklamada üniversitenin gelişimini yakından takip ettiğini belirterek, “08 Ocak 2019 tarihinde meclis üyesi olduğum Bolu Ticaret ve Sanayi Odası meclis aylık toplantısına sağlık rahatsızlığım nedeniyle katılamadım. Bu toplantıda odamızı ziyaret eden AİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı’nın açıklamasını http://ajanda.ibu.edu.tr/?p=158918 linkten okudum. Toplantıda bulunamadığım için Ticaret Odası meclis üyesi olarak kişisel görüşümü paylaşmak istiyorum. Bir Bolulu ve üniversitemizin Bolu kampüsü Gazi üniversitesine bağlıyken, 1993 yılında büyük hayırseverimiz İzzet Baysal’ın ismi ile Gölköy’deki kampüsten mezun olan ilk öğrencilerden olarak üniversitemizin gelişimini yakinen takip ediyorum. Tabi ki ilimizde gelecekte yeni iki üniversitesinin kurulma fikri doğru olabilir. Bu fikir öğrenci sayısı artışına, ilimizin ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayabilir. Ama bugün için BAİBÜ istenilen başarıya ulaşmadan değil” dedi.

“HEDEFE ULAŞTIK MI?”

Açıklamalarında Rektör Alişarlı’ya “Hedefe ulaştık mı?” diye soran Yamaner, “Benim öncelikli görüşüm şudur; Mevcut Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitemizin hedefi; tüm Türkiye’de öncelikli tercih edilebilir bir üniversite olmasının sağlanmasını başarmak ve iş dünyasında aranılan mezun öğrenciler yetişmesini başarmak olmalıdır. Bu hedefe ulaştık mı? Biliyorum ki büyük hayırsever ve üniversitemizin kurucusunun hedefi de BAİBÜ’nün ülkemizde ilk 15-20 üniversite arasına girmesiydi. Belki fiziksel yeterlilik ile öğrenci sayısında bu seviyede olabiliriz. Fakat kalite ve tercih sıralamasında arzu edilen seviyeye geldiğimizi gözlemlemiyorum. Ben de diyorum ki ticari hayat tecrübemle de stratejiler çok önemlidir. Bir mezun olarak beklentim öncelikli hedef kalite ve başarı yükselmesidir. Sadece “Teknik” gibi kelimeler kullanılarak başarıyı yükseltmek mümkün olabilir mi? Stat projesi yerel yönetimlerin projesi olmalıdır. Lütfen bütçeniz varsa bunu akademik başarının artması için kullanınız. Böylece üniversitemizin kurucusunun ve tüm Boluluların beklentisini karşılamış olursunuz. Not: Ticaret odası meclis üyesi olarak kişisel görüşümü sağlık nedeniyle raporlu olduğumdan toplantıda paylaşamadığım için kamuoyu ile paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

4 yorum yapılmış
  • Yorumcu
    13 Ocak 2019 • 07:17
    Öncelikle şehrin insanı öğrenciyi para kaynağı olarak görmeye devam ediyor iken Bolu ikinci bir üniversiteyi hak edemez. Esnafı anlayışsız ve paragöz, ev sahipleri de öyle. Öğrenci şehriymiş, güldürmeyin la bizi :D
  • aaa
    14 Ocak 2019 • 01:34
    Öğrencilerde güzelliklerle gelmiyorlar. Kültürel yozlaşma getiriyorlar. Çoğunun değer yargıları yok. Gerici değiliz ama genel ortamlardaki davranışları hiç hoş değil.
  • zbolulu
    14 Ocak 2019 • 06:17
    ADAMA Sormazlarmı hangi bilim çalışması yaptınız TÜRKİYEDEkaçıncı ÜNİVERSİTELER arasında DÜNYADA KAÇINCI sendaha TIPfakültesindeki alanları tamamlayamadın eeee birde 2 ci üniversitee zihniyete bak gerçi seçilmiş degil ATANMIŞ BİR MEEMURRR
  • renci
    14 Ocak 2019 • 13:40
    yeni bir üniversite yerine yeni bir hastane yapılabilir. tıp fakültesindeki eksik bilim dalları tamamlanabilir. veya para varsa verilip hastanın eli ayağı düzeltilebilir sn rektör
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.