VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÜVENLİK FİRMASI 2 AYDA 40 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARTTI

26 Ocak 2019

........................

Bolu Dağı'nda bulunan ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın (POLSAN) sahibi olduğu Highway Outlet Alışveriş Merkezi'nin güvenliğini sağlayan firmada çalışan 40 işçi 2 ayda haksız yere işten çıkartıldı. Ekonomik krizle boğuşan toplumumuzda devlete bağlı bir alışveriş merkezinin güvenlik işlerini bir buçuk ay önce devralan firmanın sudan sebeplerle işçi çıkartması tepkiyle karşılandı. 

Avrupa'nın otoban üzerinde bulunan 2’inci büyük alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan ve 15 Temmuz’dan önce FETÖ’nün kalesi olarak bilinen Highway AVM'nin anlaşma yaptığı güvenlik firması uzun zamandır çalışanlarını mağdur ediyor. Devletin İŞKUR üzerinden tanımış olduğu hakkı kullanıp, kanunların boşluğunu kullanarak birçok insanı mağdur eden firma işten çıkartma yöntemi ile de tepkileri üzerinde topladı. Highway AVM’nin güvenliğini sağlayan güvenlik firması çalışanları işe girer girmez bir sözleşme imzalatılıyor. Güvenlik çalışanlarına dedikoduları bildirmezlerse ya da dedikodu yaparlarsa 25 bin TL tazminat davası açılacağı belirtilen skandal sözleşmede, "Amirinden başlayarak gerektiği yönetim biriminde çalışan, müdür ve diğer personeller ile saygı çerçevesinde iletişimin sürdürülmesi, yönetim ve şirketimizin hakkında yapılan ve yapılacak olan ^dedikodulara girilmemesi, dedikodu söz konusu olduğunda 'beni ilgilendiren bir konu değil deyip' oradan ayrılarak konu hakkında amir ve müdürleri bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bu tür dedikodu ve oluşumlar içerisinde bulunan veya bulunduğu tespit edilen personel ve personellerin hakkında derhal işlem yapılarak iş hakları fesih edilecektir. Şirketimiz hakkında yapılan ve yapılacak olan dedikodular hakkında şirketimiz kişi başına 25 bin TL tazminat davası açacağım konu üzerinde gerekli hassasiyetin gösterileceği rica ederim" ifadeleri yer aldı. Sözleşmeyi imzalamayan personel ise işe alınmıyor. İşsiz kalma korkusuyla çalışanlar söz konusu sözleşmeye imza atmak zorunda kalıyor.

İŞTEN ÇIKARILANLARLA FOTOĞRAF PAYLAŞINCA KOVULDU
İşlerinden nedensiz şekilde çıkartılan birçok çalışana ya gece yarısı ya izinli günlerinde mesaj çekerek işlerine son verildiğinin bildiriliyor. En son işten çıkarılan Ramazan Sayın şirketin ne kadar ciddiyetten uzak olduğunu gözler önüne seren durumu anlattı. Bir kafede işten çıkartılan güvenlikçi arkadaşlarla oturduğu fotoğrafı sosyal medyada paylaştığını ifade eden güvenlik çalışanı Ramazan Sayın, Bolu'nun çocuklarına yapılan bu ayıbın son bulmasını ve ilimiz siyasilerinin bu duruma el atmasını istediğini belirtti.

İSPİYONCULARA ÖDÜL
Highway AVM’nin güvenlik firmasına bağlı olarak çalışan bazı kişiler, arkadaşlarının konuşmalarını güvenlik müdürlerine iletmesi halinde ödüllendirildiğini iddia etti. Ekmek parası için birçok ahlaksızlığa göz yumulduğunu ifade eden güvenlik çalışanları diğer arkadaşlarının işten çıkartılması sonucu isyan bayrağını açtı. Çalışanlar, bundan sonra hiçbir şekilde susmayacaklarını ve gerekirse toplu halde iş bırakacaklarını ifade ettiler.

KIYAFET PARASI KESİLİYOR
Üniformalar çalışanlara 380 TL karşılığında zorunlu olarak satılıyor. İşten çıkarılanlar kıyafetleri geri almasına rağmen verdikleri 380 TL’yi geri alamıyor.

1 yorum yapılmış
  • vatanda
    26 Ocak 2019 • 20:49
    iş kıyafetinin parayla satılması çok saçma.kafalardaki o değişik şapkada hiç güzel değil..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.