VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

94 SEÇMEN SEYYAR SANDIKTA OY KULLANDI

31 Mart 2019

..............................

Bolu'da, hastalığı ve engeli nedeniyle 94 seçmen 9 seyyar sandıkta oylarını evlerinde kullandı.

31 Mart Yerel Seçimleri için saat 08.00’dan itibaren oy verme işlemine başlandı. Seçmenler sandıklara akın etti. Özellikle öğle saatlerinde oy kullanılacak okullarda yoğunluk oluştu. Yaşlı vatandaşlar aile bireylerinin yardımıyla geldikleri sandık başlarında oylarını kullandı.

Hastalığı ve engeli nedeniyle yatağa bağlı olduğunu beyan edenlerin evlerine seçim kurulu görevlileri gitti. Görevliler, polis eşliğinde sandıkları evlere götürerek, oy verme işlemini sağladı. Kent genelinde 9 seyyar sandıkla toplam 94 seçmenin evine gidilip, oy kullanmasının sağlandığı belirtildi.

“GÜZEL BİR UYGULAMA OLDU”

Seyyar sandık uygulaması kapsamında bir gazetede köşe yazarlığı yapan fiziksel engelli Onur Ustaoğlu'nun(33) da evine gidildi. Ustaoğlu evinde oy verme heyecanı yaşadı. Onur Ustaoğlu'nun babası emekli öğretmen Fuat Ustaoğlu, "Geçen seçimlerde sandığımız üst kata konulmuştu. Büyük zorluk yaşamıştık. Karga tulumla ikinci kata taşıyıp oy kullandırmak zorunda kalmıştık. Daha sonra böyle bir uygulama olduğunu öğrendik ve teşekkür ediyoruz. Herkes seferber oldu. Yani güzel bir uygulama oldu. Vatandaşlık görevini yapmış oldu." dedi.

  • 94 SEÇMEN SEYYAR SANDIKTA OY KULLANDI
  • 94 SEÇMEN SEYYAR SANDIKTA OY KULLANDI
  • 94 SEÇMEN SEYYAR SANDIKTA OY KULLANDI
  • 94 SEÇMEN SEYYAR SANDIKTA OY KULLANDI
  • 94 SEÇMEN SEYYAR SANDIKTA OY KULLANDI
1 yorum yapılmış
  • Vatanda
    1 Nisan 2019 • 11:34
    Kırık olan bacağım ve iki koltuk değneğim ile engelli rampası hatta engelli asansörünun olduğunu gördüğüm canıp baysal lisesine oy kullanmaya gittiğimde asansörün çalışmadığını öğrendim çevredekilerin yardımı ile normal bir sandalyeye oturtularak 1.kata çıkarıldım ve oyumu kullanabildim sonrasında da aynı zorluklarla inmek zorunda kaldım sandığı gelemeyenlere taşımaktan daha kolay bir yol o engelli rampalarının uygun açı ile yapılması benden sonra
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.