VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"KİRALIK ARAÇLARDAN 1,5 MİLYON TASARRUF EDECEĞİZ"

13 Nisan 2019

.......................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 2’nci birleşiminde tasarruf tedbirleri kapsamında 49 adet kiralık aracın önemli bir kısmını geri iade edeceklerini açıklayarak, “Sadece bunların 20 tanesinin iade edilmesi net bir şekilde 1,5 milyon liranın üzerinde bir yıllık tasarruf demek. İsraf bizim inancımıza göre haram. Bu israftan kurtulmamız lazım.” dedi.

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 2’nci birleşiminde “tasarruf tedbirleri” kapsamında atılacak adımlara ilişkin meclis üyelerini bilgilendirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, denetim ile ilgili bazı sıkıntıların tespit edildiğini belirtirken, kiralık araçların büyük bir kısmının geri iade edileceğini açıkladı.

“KURUMSAL ANLAMDA SIKINTILI BİR BELEDİYE TESLİM ALDIK”

“Bir denetimsizlik olduğunu üzülerek söylüyorum.” diyen Özcan,  “Maalesef, tahminimden daha çok kurumsal anlamda sıkıntılı bir Belediye teslim aldığımızı görüyorum. Denetim sıkıntılı. İsraf ciddi boyutta. Kiralık araçlar konusunda bir örnek vereceğim; 49 kiralık aracımız var. Bunun 30 tanesi de binek araç, kiralık. Bunlar dışında Belediyemiz’in de çok sayıda binek aracı var. Bu binek araçlarımızın bir kısmının kimin kullandığını biliyoruz ama diğer kısmının kimin kullandığını bilemiyoruz.

 Bu araçlarımızın önemli bir kısmını iade edeceğiz. Sadece bunların 20 tanesinin iade edilmesi net bir şekilde 1,5 milyon liranın üzerinde bir yıllık tasarruf demek. Kimseyi itham altında bırakmak için söylemiyorum, bunu yapanlar var fazlasıyla. Araç tanıma sistemini sökeceksiniz, o araçlı kim gitmiş, ne kadar akaryakıt almış, ne kadar ceza yemiş bunu da bilemeyeceksiniz.

Geçen yıl 30 bin lira ceza ödemişiz Belediye bütçesinden kiralık araçlar ile ilgili. Yazık günah değil mi? Hangi aracın ne kadar akaryakıt kullandığı, kaç kilometre yaptığı belli bile değil. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını arıyorsak bunlara dikkat etmeliyiz. Ayrıca bu araçların hiçbirinde belediye amblemi, ‘Resmi hizmete mahsustur’ ibaresi yok. O yüzden bu adımları atacak ve ciddi bir tasarrufa gideceğiz. İsraf bizim inancımıza göre haram. Dolayısıyla bu israftan kurtulmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

5 yorum yapılmış
  • Misafir
    13 Nisan 2019 • 09:29
    Buna kendi arabanida dahil et yerli arabaya bin hadi yiyosa
  • Boluuuu
    13 Nisan 2019 • 09:57
    Helal olsun bu başlangıç için çok güzel bi adım demek varken yok kendi arabanı dahil et yok yiyosa falan hoş değil... yani bu adam bişeyler yapıcak belli niye sırf eleştirmek için
  • bolulu
    13 Nisan 2019 • 10:04
    misafir atlı kardrş şiit bindiği makam aracını akp li alaaddin bey aldı kamulaşmış araç resmi pilakalı yiyorsa sen akp eleştir akp israff etti evet bi çok araç kiralık bi çok gerek siz hiz met alımı var yani taşoron mütahit boş boş konuşma adam tasaruf ediyor sayın cumhur başkanı il başkanı da araçlarını değiştir sin makam araclarını bakın makam aracı diğil araçları diyorum birden fazla çünkü ;)) klevye den ahkam kes boş konuş
  • TAKEST
    13 Nisan 2019 • 12:02
    Helal olsun enişte sen en doğrusunu yapıyorsun helal olsun herzaman yanındayız merak etme sen
  • ziyareti
    14 Nisan 2019 • 00:37
    AVRUPA ULKELERİNDE BAŞBAKANLAR BİLE İŞLERİNE METRO İLE GİDERLERKEN İSVEÇ NORVEÇ DANİMARKA...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.