VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'A YENİ BİR SORUŞTURMA

13 Mayıs 2019

..........................

İçişleri Bakanlığı tarafından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, Suriyelilere yardımın kesilmesi hakkında açılan soruşturmanın ardından işten çıkarılan işçiler hakkında da soruşturma açıldı.


Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın seçim sürecinde “Suriyelilere yardımı keseceğim” sözünü yerine getirmiş, göreve geldikten çok kısa bir süre sonra diğer devlet kurumlarından yardım alan Suriyelilere belediye tarafından aşevi dışındaki tüm yardımları kesmişti. Başkan Özcan bu tavrı sonrasında toplumun bazı kesimleri tepki görürken, diğer kesimlerinden de takdir toplamıştı. İçişleri Başkanlığı ise Başkan Özcan’ın bu tavrı sonrasında 3 Mayıs tarihinde soruşturma başlatmıştı.

İKİNCİ SORUŞTURMA DA AÇILDI

Başkan Özcan’ın seçim sürecinde “Hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağım” diyerek verdiği söz sonrası dönemin belediye başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından belediyeye işçi alımı yapılmıştı. Seçim sonrası göreve gelen Başkan Özcan sözünün 19 Aralık sonrası alınan işçileri kapsamadığını söylemişti ve daha sonra 97 taşeron belediye işçisini işten çıkarmıştı. İşten çıkarılan işçiler daha sonra Hizmet-İş Sendikası ile beraber hareket ederek Bolu Demokrasi Meydanı’nda, Başkan Özcan’ın kararını protesto etmek amacıyla çadır kurdu.
Bu yaşananlardan sonra Başkan Özcan’a ikinci soruşturma açıldı. Edinilen bilgiye göre, belediye işçilerinin işten çıkarılması hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılan Başkan Özcan’dan detaylı bilgi istendi. Başkan Özcan konu hakkındaki raporu ise bakanlığa sundu. Soruşturmanın ise şu anda ne aşamada olduğu henüz bilinmiyor.

BELEDİYE MECLİSİNDE ESPRİLİ BİR ŞEKİLDE ANLATMIŞTI

Bolu Belediye Meclisi’nde ise Başkan Özcan ikinci bir soruşturma geçirdiğini esprili bir şekilde anlatmıştı. Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban’ın “Mecliste bulunan parti grupları için oda tahsis edilmeli” talebi sonrası Başkan Özcan gülerek, “Parti gruplarına bir oda tahsis etmeyi düşünüyoruz fakat daha önce galiba müfettişlere tahsis etmemiz gerekecek. İkinci bir soruşturma daha başlatıldı. Yakında galiba müfettişler için de bir oda hazırlatacağız” dedi.

8 yorum yapılmış
  • hacer
    13 Mayıs 2019 • 11:17
    3-4 yıl önce suriyelilerin kaldığı bir binaya gittik en az 2o kişiydiler çoluk ,çocuk durumları çok kötüydü ev yıkık harabeydi,camiden su kullanıyorlardı,elektirik yok kış günü,hemen belediyeyi arayıp durumlarını anlattım,bana verdikleri cevap biz belediye olarak surıyelilere yardım etmiyoruz sebebini sorduğumda valilik ilgileniyor dediler,şimdi anlamadım yaygarayı.
  • Bilal
    13 Mayıs 2019 • 12:46
    Yakında kayum atanır boluyo
  • Vatandas
    13 Mayıs 2019 • 13:08
    Ya bi rahat bırakın da adam işini yapsın millet hizmet bekliyor kaybettiniz kabüllenin artık
  • zbolulu
    14 Mayıs 2019 • 09:19
    Tanju başkan belediye personelinin arasında ayrım yaptı bir kısmına erzak verdi bir kısmına vermedi
  • BOLULU
    14 Mayıs 2019 • 06:39
    bir insan bu kadar kıncı bu kadar hazımsız olamaz bırakın bu işleride adam işine gücüne baksın soruşturma açılacak asıl insanlar sokaklarda rahat rahat geziyorlar hizmet bekliyoruz hizmet
  • vatanda
    14 Mayıs 2019 • 08:46
    Sosyal yardımlaşma kurumuna haber verseydiniz. Yardıma muhtaç kişilerle sosyal yardımlaşma kurumu ilgileniyor.
  • vatanda
    15 Mayıs 2019 • 08:19
    zamanında akp varken işten cıkarılanlar bundan daha fazlaydı o zaman nerdeydin süleyman soylu
  • 1414
    17 Mayıs 2019 • 00:54
    YA ANLAMADIĞIM NEDEN DAHA ÖNCEKİ YAPILAN VE ŞU ANDA AYYUKA ÇIKAN ÇIKAN BELEDİYEDEKİ OLAYLAR İÇİN NEDEN SORUŞTURMA AÇILMIYOR
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.