VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"

25 Mayıs 2019

......................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Şelale Park, Mezbaha ve Birlik Et Satış Reyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bununla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bunun adı su hırsızlığıdır” dedi.

Geçtiğimiz meclis toplantısında gündeme gelen Şelale Park, Mezbaha ve Birlik Et Satış Reyonu’nun bağlı olduğu kişinin faturalarını Bolu Belediyesi’ne ödettiği iddiası sonrası firmadan açıklama gelmişti. Firma, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın iddialarını yalanlamıştı.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise geçtiğimiz akşam düzenlediği iftarda basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme dair konuşan Başkan Özcan, Şelale Park, Mezbaha ve Birlik Et Satış Reyonu hakkında da açıklamalarda bulundu. 

“BOLU BELEDİYESİ 4 YILDIR SU PARASI ALMAMIŞ”

İşletmelerden, Bolu Belediyesi’nin 4 yıldır su parası almadığını söyleyen Başkan Özcan, “Kamuoyunun anlayacağı anlamda Şelale Kafe, Birlik Et Satış Reyonu, Mezbaha var bir de, bu 3 yerinde kiracısı aynı kişi. Bu iki kiradaki yerin birbirine ciddi bir benzerliği var. İkisinin de sayacı bozulmuş. Darbe ile bozulmuş. İkisinde de 3 yıldır Bolu Belediyesi su parası almamış. Bolu’da en fazla su kullanan yerlerden bir tanesi de mezbaha. Mezbahane de yapılan kontrollerde su sayacının bozuk olduğu tespit edilen zabıta tutanakları var. Ne büyük tesadüftür ki iki sayaç bozuk, iki sayaç da darbe ile bozulmuş” ifadelerini kullandı. 

“BURANIN ELEKTRİK PARASI 4 YILDA 49 BİN TL”

4 yılda işletmelerinde elektrik parasının 49 bin TL olduğunu ve bunun Bolu Belediyesi tarafından karşılandığını söyleyen Başkan Özcan, “Şelale Park ismi. İsmine aldanmayın burası park değil. Sadece müşteriye açık olan bir kafe. Şimdi burayı kiralamışsınız 2 bin 100 TL’ye. Şu an tahmini 30 bin TL. Sadece bu kafe ile ilgili olarak ödediğimiz elektrik faturası 2 bin 200 TL. Sözleşmeye göre elektriğini kiracının ödemesi gerekiyor ama Bolu Belediyesi ödüyor. Buranın 4 yılda elektrik parası 49 bin TL. Bolu Belediyesi olarak bir yere 3 bin TL’ye kiraya veriyorsunuz, elektriğini siz ödüyorsunuz. Artı bozuk saat muamelesi yapıyorsunuz. Yani siz üzerine veriyorsunuz. Burada yapılan açıkça budur. 2016 yılından bu yana böyle. Elektriğini siz ödüyorsunuz, su parası alamıyorsunuz” şeklinde konuştu. 

“BURADA BELEDİYENİN DE BİR KUSURU VAR”

İşletmelerin denetiminde Bolu Belediyesi’nin de kusuru olduğunu ifade eden Başkan Özcan, “Mezbaha konusu da başka bir olay. Saat bozuk. Ay ay baktım ben 70, 90 TL su parası ödemiş, en fazla ise 600 TL su parası ödemiş. Tabi bu olay ortaya çıkınca saat takılmış. Sayaç takılınca 21 günde 3 bin 500 TL’lik su kullanılmış. Yani kaba bir hesap ile bu ay ki rakamlar üzerinden gidersek, yaz aylarında bu artacak 2 ayda 1 suyun ödendiğini düşünürsek buraya tahakkuk etmesi gerek fiyat 225 Bin TL. Ödedikleri düşülünce aradaki fark 224 bin fark çıkıyor. Burada belediyenin de bir kusuru var. Yukarısoku Mahallesi’ndeki garibanın kaçak su kullandığını bulmuşsun mühürlemişsin, Bolu’da en çok su kullanan mezbahanın kaçak su kullandığını bulamamışsın” diye konuştu.

“BUNUN ADI SU HIRSIZLIĞIDIR”

Yapılanların adının su hırsızlığı olduğunu ve hapis cezası bulunduğunu belirten Başkan Özcan, “Bununla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bunun adı su hırsızlığıdır. Türk Ceza Kanunu’na göre de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası var bunun. İkincisi geriye dönük olarak da tüm alacaklarımızı isteyeceğiz. Kim olursa olsun. Tekrar söylüyorum size. Böyle bir şeyi görüp kabul edebilir misiniz? Hala bu arkadaşın hala siyasette aktif rol oynaması beni daha çok üzüyor. Böyle belediye tarafından özel olarak koruyup kollanan kim varsa gelsinler kendilerini ihbar etsinler. Yarın biz bunları tespit edeceğiz. Gerekeni de yapacağız, kiracılar da belediye de düzgün hareket edecek. O paralar halk için kullanılıyor. Sözleşmeye aykırılıkları falan saymıyorum” ifadelerini kullandı. 

“NE BİR ZABITA, NE BİR VETERİNER GÖNDEREBİLMİŞİZ”

Son olarak geçmişte bu mezbahaya ne bir veteriner ne de bir zabıta gönderebildiklerini söyleyen Başkan Özcan, “Mezbaha ile ilgili olarak da buraya 3 yıldır ne bir zabıta, ne bir veteriner gönderebilmişiz. Göndermemişiz. Çünkü gitme denilmiş. Belediyenin zabıtası her yeri denetlemiş. Küçük esnafa sık sık gidilmiş. Ben burada zabıta arkadaşları değil, gitme diyenler için söylüyorum. Ne bir veteriner, ne bir zabıta gidebilmiş belediye adına” dedi.

9 yorum yapılmış
  • Vatandas
    25 Mayıs 2019 • 09:24
    Haram zehir zıkkım olsun hepsine
  • AIRDIM
    25 Mayıs 2019 • 09:46
    EĞER okuduklarım doğru ise Bu ne kepazelik böyle bir şeye inanmak istemiyorum...
  • Chpli
    25 Mayıs 2019 • 10:11
    Acaba sular idaresi müdürü ve yardımcıları kimlerdi şimdi hangi görevdeler
  • Belediyeiscisi
    25 Mayıs 2019 • 06:25
    Bolu Itfaiyesi kac sefer su cekmeye ve yikamaya gitmis mezbaneye bu zamana kadar hic fatura kesilmismi? Bunlarida arastirin!
  • meri
    25 Mayıs 2019 • 06:57
    AMAN,ABLA ARZU AYDININ KIRMIZI ÇİZGİSİDİR,DİKKATLİ OLUN
  • Tarkstn
    25 Mayıs 2019 • 13:06
    Başkan mezba filan fazla uğraşmasak kurban geliyor ortada kalmayalım.
  • Suyaindirim
    25 Mayıs 2019 • 13:53
    Suya indirim ne zaman gelecek? Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı gibi Her kişiye 500 Litre ücretsiz insani su hakkı verilecek mi ?
  • isyankar
    25 Mayıs 2019 • 14:38
    bir zamanlar arzu güler skandalı vardı. eş'i benim arkadaşım ayıp olur diye yazmamıştım. ama ayıbı mayıbı kalmadı herkes öğrensin! arzu gülerin eş'i de cami imamlığından hastane memurluğuna, oradan da tıp fakültesi sekreterliğine terfi ettirilmiştir.. bunların yediği hak'lar ödemeyle bitmez!!
  • camarot
    26 Mayıs 2019 • 07:52
    o zaman su parasını arzu odesin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.