VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAYVANLARA HAYAT VEREN MUHTAR

7 Haziran 2019

...........................

Haber: Ayşe Songül ERHAN

Bolu’da girdiği 4. seçimden galip çıkarak seçilen Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Selma Hancıoğlu, yaptığı hizmetlerin yanı sıra hayvanlara karşı olan sevgisiyle de mahallelinin takdirini topluyor. Mahallesinde yaklaşık 15 kediye bakan Hancıoğlu ‘kedici muhtar’ lakabıyla anılıyor.

Bahçelievler Mahallesi’nde 2004 yılından bu yana 15 sene muhtarlık yapan Bolulu emekli bankacı ve 2 kız annesi Selma Hancıoğlu, 31 Mart Mahalli ve idari seçimlerinde 4. kez seçilerek görevine devam ediyor. Kadın muhtar olmanın görevinde her zaman olumlu yanlarını gördüğünü belirten Hancıoğlu, “Son 10 yıldır Bolu’da tek kadın muhtardım 31 Mart seçimlerinde bunu üçledik bende gurur duydum. Zaten 31 Mart seçimlerinde her mahallede ikişer üçer tane kadın muhtar adayı oldu buna çok sevindim. Çünkü kadınların sosyal hayata veya bu tip platformlarda hizmet vermesi bambaşka” dedi.

"ONLARI ANLAMAYA ÇALIŞTIM"

Hayvanlara karşı olan sevgisiyle adını duyuran Hancıoğlu, bugüne kadar hiçbir hayvana karşı antipati duymadığını söyleyerek, “7 yıl öncesine kadar hayvanları ne kadar sevsem de çok yakınlığım yoktu. Fırsat buldukça ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyordum. Fakat çok fazla üzerine düşmüyordum. Bir gün kızım eve bir kedi getirdi ve onu sevip çözmeye başladıkça muhtarlık çevresine gelen kedilere de farklı bir gözle bakmaya başlayarak onları anlamaya çalıştım" ifadelerini kullandı.

“KEDİ VE KÖPEK MAMASI GETİRİYORLAR”

Hancıoğlu, mahalle halkının da kendisine destek olduğunu, nadiren aralarında fikir ayrılıkları olsa da konuşarak tatlıya bağladıklarını belirterek, “Ben onlara hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyorum. Bana yardımcı olmak için buraya kedi ve köpek maması getirenler oluyor. Evlerinin önüne su kapları bırakmalarını özellikle rica ediyorum. Yalnız buradan şunu ifade etmek istiyorum. Sizin evde yemediğiniz yemekleri hayvanlar da yemiyor, artık yemek kaplarını ben temizlemek zorunda kalıyorum. Kuru mama kullanmaya ve çevre temizliğine de dikkat etmemiz gerekiyor. Bu hayatın içindeysek insanların yaşama hakkı kadar hayvanların da yaşama hakkı olduğunun farkında olmalıyız” şeklinde konuştu.

“YENİ YÖNETİMDEN DE BİR RİCAM VAR..”

Bolu’daki tüm park ve bahçelerde yeşillik alanların temiz kalması gerektiğini belirten Hancıoğlu, “Her yeşil alana yeşil diye köpeklerini getirenlerin burada çok duyarlı olması lazım. Kedi ve köpeğin birbirinden farkı var köpek dışkıları yeşil alanları kirleterek çevre kirliliğine neden oluyor. Bundan son derece rahatsızım. Yeni belediye yönetimiyle konuşma fırsatım henüz olmadı. Kendilerinden bir ricam var. Kent Meydanı'ndaki yeşillik alanda sadece köpeklerin gidebileceği yeşil alanlar olup, burası köpek alanıdır diye bir tabela olmalı. Köpeklerini götürecekler oraya götürsünler. Çünkü tüm yeşil alanları bu şekilde kullandıkları için gelen çocuk veya vatandaşların oturacak ya da yeşillikten faydalanacak alanları kalmıyor “dedi.

  • HAYVANLARA HAYAT VEREN MUHTAR
  • HAYVANLARA HAYAT VEREN MUHTAR
  • HAYVANLARA HAYAT VEREN MUHTAR
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.