VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Başkan Özcan’ın seçim vaatlerinden biriydi

16 Haziran 2019

O PROJEYE MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ENGELİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın seçim vaatleri arasında yer alan Hayır İşleri Vakfı aracılığı ile yaptırılacak olan Yaşlı Yaşam Merkezi projesinin arazisinin sosyal tesise dönüştürme işlemine Milli Emlak Müdürlüğü itiraz etti. İtiraz gerekçesi olarak ise projenin yapılması planlanan arsanın Valilik Konağı olarak değerlendirilmek istenmesi gösterildi.

31 Mart yerel seçim sürecinde yapılan proje tanıtım toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın seçim vaatleri arasında yer alan, Köroğlu Park’ta bulunan yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik alana yapılacak olan Yaşlı Yaşam Merkezi için Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı’nda ilk girişimlerde bulunmuştu. Projenin yapılması planlanan alan resmi kurum alanından, sosyal tesis alanına dönüştürülmesi oy birliği ile kabul edilmişti.

Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı İkinci Toplantısı’nda ise imar tadilat başvurularının görüşüldüğü bölümde Başkan Özcan’ın projesinin Milli Emlak Müdürlüğü’ne takıldığı açıklandı. Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı’nda oy birliği ile geçen Köroğlu Park’ta bulunan yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik alanın resmi kurum alanından, sosyal tesis alanına dönüştürülmesine Milli Emlak Müdürlüğü itiraz etti..Maddenin kabul edilmeme gerekçesi olarak ise projenin yapılması planlanan alanın Valilik Konağı olarak belirlenmesi olduğu belirtildi. Milli Emlak Müdürlüğü’nün itirazına ise Bolu Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyeleri oy birliği ile olumsuz görüş belirtti. 4 bin 500 metrekarelik alanda projenin yapılabilmesi için Bolu Belediyesi’nin ısrarı sürecek.

“SAYIN VALİMİZ DE BURAYA VALİLİK KONAĞI YAPILMASINA SICAK BAKMIYOR”

Konu hakkında meclis üyelerine açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Valisi Ahmet Ümit ile yaptıkları görüşmelerde kendilerinin de buraya Valilik Konağı yapılmasına sıcak bakmadığını söyleyerek, “Biz burayı, tamamının Hayır İşleri Vakfı tarafından karşılanacak olan bir huzurevi yapmak istiyorduk. Daha önceden burayı Valilik Konağı olarak düşünmüşler. Sayın Valimiz ile konuştuk, burası biraz çukur olarak da kalıyor. Sayın Valimiz de buraya valilik konağı yapılmasına sıcak bakmıyor. Bize de uygun bir yer gösterin diyorlar. Biz de uygun bir yer konusunda görüşüyoruz. Şimdilik bu olumsuz görüşü dikkate almıyoruz. Bu konuyu hem İl Özel İdaresi hem Milli Emlak Müdürlüğü hem de Bolu Valiliği ile görüşüyoruz. İnşallah bir yer bulacağız. Sayın Valimiz şehrin dışında ama şehre hakim bir bölge olsun istiyor. Bence de haklı. Valilik Konağı’nın bana göre binasının ömrü tamamlanmış. Bu konuda çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İmar Komisyonu tarafından olumsuz görüş belirtilen madde meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Meclis üyeleri olumsuz görüşü oy birliği ile kabul etti.

1 yorum yapılmış
  • Xxx
    16 Haziran 2019 • 07:10
    Hay Allah adam bişey yapacaktı milli emlak engel koydu.iste Alaaddin farkı.ne yapar yapar kafasına koyduysa yapardıiiiiii .
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.