VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

10.YIL MARŞI TEPKİLERİNE YANIT GELDİ..

22 Temmuz 2019

..............................

Bolu Belediyesi Basın Sözcüsü ve Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, kamuoyunda Bolu Belediyesi’nin asansörlerinde 10. Yıl Marşı çalmasını eleştiren ve yapılan paylaşımlar hakkında açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, “Kimlerin neden rahatsız olduğunu kamuoyunun takdirlerine sunarız” ifadelerine  yer verildi.

Bolu Belediyesi’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “T.C. Bolu Belediyesi asansörlerinde çalan 10. Yıl marşı ile ilgili son günlerde 10. Yıl Marşını itibarsızlaştıran anlamlandıramadığımız gereksiz eleştiriler yapılmaktadır. Bolu Belediyesi olarak bu konu ile ilgili bir açıklama yapma gereği hissettik. Net bir şekilde belirtmek isteriz ki; “10. Yıl Marşı” belediye asansörlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 85.yıldönümü kutlamaları çerçevesinde çalınmıştır. Türk’ün Kurtuluş Savaşının ve Cumhuriyet destanının en güzel mısralarla anlatıldığı marşlardan biri olan 10. Yıl Marşı tıpkı Plevne ve Mehter Marşımız gibi Türk Milletinin tarihleriyle, kahramanlıklarıyla, Cumhuriyet ve çağdaşlık seviyeleriyle övündüğü, milli duygularımızın kabardığı marşlarımızdan biridir.

“Türk’üz: Cumhuriyet’in göğsümüz tunç siperi;

Türk’e durmak yaraşmaz, Türk önde, Türk ileri!

Bir hızda kötülüğü, geriliği boğarız,

Karanlığın üstüne güneş gibi doğarız.” mısralarından kimlerin neden rahatsız olduğunu kamuoyunun takdirlerine sunarız. Ayrıca belirtmek isteriz ki 17 Temmuz Atatürk’ün Bolu’ya gelişi kutlamaları kapsamında çaldığımız 10. Yıl Marşı gibi, önümüzdeki aylarda da günün anlam ve önemini belirten, gerek milli ve manevi gerekse dini hassasiyetlerimizi içeren marşlar ve müzikler çalacaktır” ifadelerine yer verildi.

  • 10.YIL MARŞI TEPKİLERİNE YANIT GELDİ..
4 yorum yapılmış
  • Yasemin
    23 Temmuz 2019 • 02:20
    Rahatsız oluyorlara bu vatandan gitsinler biz memnun oluruz marslarimiza saygısı duymayani ben de istemiyorum bu kadar basit
  • TuncayNasuholu
    22 Temmuz 2019 • 10:45
    Bizim kururumuz olan marşımızdan rahatsız olanın bu vatan da yeri yok
  • Yaman
    22 Temmuz 2019 • 11:35
    Tasavvuf müziği tarzı daha çok yakışırdı veya ney dinletisi yada kanun sesi
  • Vatanda
    22 Temmuz 2019 • 23:57
    10 yıl marşın dan rahat siz olan ya yunan ya ingiliz ya ermenidir bursa bele diye başkanı da 30 ağustos tüm haki kapsayan bayram diyil demiş lafa geldimi vatan sever mili yetci ler bunlar biz vatan sever halk var oldukça onlara papuç bırak mayıs...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.