VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAKAN SÖZ VERDİ..

6 Ağustos 2019

........................

Bolu’da bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AK Parti Bolu İl Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Nurettin Doğanay’ın isteği üzerine Turizm Otelcilik Okulu’nun yenilenmesi için en yakın yatırım programına alacaklarının sözünü verdi.

Bolu’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk ziyaretini Aladağ Gençlik Kampı’na gerçekleştirdi. Burada 357 öğrenci ve 40 gençlik lideri ile biraya gelen Bakan Selçuk daha sonra İl Eğitim Değerlendirme toplantısını gerçekleştirmek üzere Bolu Valiliğine geldi. Valilikten sonra AK Parti Bolu İl Başkanlığı ziyaretinde bulundu.

BİNANIN YENİLENMESİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı da ilk olarak AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, söz alarak Bakan Ziya Selçuk’tan Turizm Otelcilik Okulu’nun yenilenmesi adına destek istedi. Doğanay açıklamasında; “Teşrifleri ile bizleri onurlandıran, çok kıymetli bakanımıza, bizim ‘tabiatın kalbi’ diye adlandırdığımız güzel Bolumuza, son zamanlarda her ne kadar ulusal basında farklı dedikodularla Türkiye gündemine gelmiş olsa da, İstanbul’un manevi fatihi Akşemseddin Hazretleri’nin, Köroğlu’nun diyarı olan şehrimize tüm teşkilatımız adına hoş geldiniz diyorum. Malumunuz Türkiye’nin aşçılar diyarı Bolu’muzda bir Turizm Otelcilik Okulu’muz var. Bu okulumuz 1960 yılında yapılmış, şuan itibariyle hizmet veren ve aynı zamanda haftanın 7 günü dolu olan bir okul. Turizm Otelcilik Okulu’muzun, Boluların da manevi anlamda değer verdiği bir yer olduğunu düşünüyoruz. 1960 yılında yapılan binamızın yenilenmesi adına sizlerin desteklerinizi beklediğimizi özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

BAKAN SELÇUK EN YAKIN YATIRIM PLANINA ALINACAĞININ SÖZÜNÜ VERDİ

Doğanay’ın yenilenmesini istediği okul için açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, en yakın yatırım planına alınacağının sözünü verdi. Konu hakkında Bakan Selçuk; “Başkanımın da ifade ettiği Turizm Otelcilik Lisesi, Bolu’nun gururu. Çünkü aşçılık meselesi sadece diğer bölümler gibi bir bölüm olmanın ötesinde Bolu’nun kimliğini ortaya koyan bir meseledir. Bize en yakın yatırım planında bunu devreye sokacağız. Bunu Bolu Halkının bilmesini isterim. Bunu şundan dolayı çok önemsiyoruz; biz Türkiye’de turizm ve otelcilik liselerinde de bir paradigma değişikliğine doğru gidiyoruz ve birçok otelimizin içinde bu tür liselere iş garantili okullar, en az iki dili bilen çocuklar yetiştirme ve okurken belirli bir ekonomik gelirinin de sağlanması şeklinde tedbirlerle, askerlikle ilgili bazı tedbirlerin de buna eklenmesi ile birlikte bu tür okullarımızın beğeni toplamasını ve üst düzey puanlarla bu okullara girilmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

‘İLK DEFA BU KADAR YÜKSEK BİR TALEP VAR’

Açıklamasının devamında Bakan Selçuk; “Önümüzde o kadar çok talep var ki, turizm otelcilik liselerinin yeni kurduğumuz modele göre açılmasını arzu eden isteyen o kadar çok talep var ki, bunları alt yapısını kura kura götüreceğiz. Çünkü altyapı kurulmadan yapılan her iş sonradan başınıza başka problem olarak çıkıyor. Bu yüzden iyi düşünülmüş, iyi taşınılmış, fizibilitesi sağlam yapılmış bir proje olarak devam ediyor. İnşallah mesleki eğitim konusunda aldığımız tedbirler meyvesini veriyor zaten. İlk defa bu kadar yüksek bir talep var meslek okullarına. İlk defa yüzde 1’lik dilimden öğrencilerin artık meslek liselerini tercih ettiği bir dönem yaşıyoruz. Önümüzdeki bir iki sene içerisinde de meslek liselerine talep artacağını ve değerleneceğini göreceksiniz. Bunun Türkiye Ekonomisi için çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“BOLU’NUN YARIŞACAĞI ŞEHİRLER TOKYO’DUR, NEW YORK’TUR, PARİS’TİR”

Bakan Selçuk konuşmasının sonunda “Bolu’nun yarışacağı şehirler, Türkiye’deki diğer şehirler değildir. Bolu’nun yarışacağı şehirler Tokyo’dur, New York’tur, Paris’tir” diyerek “Bolu’nun eğitim sisteminde ilçeler düzeyinde, hatta okullar düzeyinde, sayın başkanlarımızla da konuştuk, hangi ilçelerde hangi okullarda ne problem var? Kısa ve orta vadede alınması gereken tedbirler nelerdir? Bunların hepsini aldık ve Ankara’ya dönünce ödevimizi yapacağız inşallah. Bu mesele sizin şahsi meseleniz değil, bu mesele milletin meselesi. Siz milletimiz için bunu yapıyorsunuz biz de aynı şekilde milletimize hizmetin peşindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimde yeni bir aşamanın yeni bir hızlanmanın gayreti içindeyiz. Çünkü dünya değişiyor, zamanın ruhuna uygun olarak eğitim de sürekli yenilenmeli, dünya ile yarışabilmek için bizim çocuklarımızın dünya standartlarında eğitim alabilmesi için bir altyapı kurmamız gerekiyor. Bunla ilgili her türlü zemin ve şartlar müsait. Çünkü şimdiye kadar altyapı anlamında çok büyük yatırımlar yaptık. Bu yatırımlar sayesinde de bu okullarımızın kalitesinin arttırılması konusunda vurgu yapabiliyoruz.

 Bu amaçla, Bolu konusunda, ildeki değerlendirmede de konuşma fırsatım oldu. Bolu’nun yarışacağı şehirler, Türkiye’deki diğer şehirler değildir. Bolu’nun yarışacağı şehirler Tokyo’dur, New York’tur, Paris’tir, Londra’dır. Dolayısıyla bizim hedefimizi sadece belli sınavlarla kısıtlamamız gerekiyor. Bu çocukları dünyanın neresine giderseniz gidin becerisi olan, başarısı olan çocuklar haline getirmemiz gerekiyor. Bu arada da ayakları bu toprağa basacak bu milletin değerleri ile bu milletin bu topraktaki hatırası ile barışık olarak hürmetini eksik etmeyen çocuklar ve gençler yetiştirmek durumundayız. O sebeple kendi ülkesini ve aynı zamanda insanlığın değerlerini de gözeten nesillere ihtiyacımız var. Bunun için de ekip olarak, arkadaşlar olarak elimizden geleni yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki liderliği önemli, çünkü bu tür büyük eğitim reformları eğitim meseleleri büyük liderlikler gerektirir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Selçuk, “Ziya Öğretmenler Eğitim Buluşmaları Toplantısı”, milletvekilleri, hayırseverler, iş insanları ve STK temsilcileri ile akşam yemeğine katılmak için AK Parti Bolu İl başkanlığından ayrıldı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.