VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"ARSA MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE KALMIŞ"

12 Eylül 2019

..........................

Köroğlu Park’ın arazisi ile ilgili konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Köroğlu Park ile ilgili karışık bir durum olmuş. Seçim arifesinde biz burayı millet bahçesi yapacağız denilmiş ve ön tahsisi bizdeyken, TOKİ’ye ön tahsisi yapılsın denilmiş” dedi.

Bolu Belediye Meclisi Eylül Ayı 2’nci toplantısında Köroğlu Park arazisi üstünde yapılması planlanan projelerle ilgili Başkan Özcan, arazi üzerine Hayırseverler Vakfı tarafından maliyeti karşılanarak yapılması planlanan huzur evi için Valilik Konağı sorunun sürdüğünü belirterek, “Oranın tamamı Hayırseverler Vakfı tarafından yapılacaktı. Maalesef aynı arsayı, İl Özel İdaresi Vali Konağı için ayırmış. Vali Bey orayı istemiyorum demesine rağmen maalesef bunun yapılmasına engel” dedi. Başkan Özcan ayrıca, Köroğlu Park’ın arazisinin, yaşanan karışıklıklar nedeni ile Milli Emlak Müdürlüğü’nde kaldığını ve araziyi geri almadan projelere başlayamadıklarını söyledi.

 “SEÇİM ARİFESİNDE BURAYI MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ DENİLMİŞ”

Köroğlu Park ile ilgili geçmiş dönemde karışık bir durum yaşandığını ifade eden Başkan Özcan, “Köroğlu Park ile ilgili karışık bir durum olmuş. Seçim arifesinde biz burayı millet bahçesi yapacağız denilmiş ve ön tahsisi bizdeyken biz demişiz ki, ‘TOKİ’ye ön tahsisi yapılsın.’ Tahsis talebimizden vazgeçiyoruz. Düşünce de şu ‘TOKİ burayı yapsın, parasını da TOKİ ödesin.’ Sonrasında 27 Mart’ta bakanlıktan bir yazı geliyor ve belediyenin kendi imkanları ile millet bahçesini yapması isteniliyor. Bu arada Milli Emlak Müdürlüğü, belediyenin tahsisini kaldırmış. Şu an Milli Emlak’a geri dönmüş durumda. TOKİ tahsis istemiyor, bakanlık tahsis istemiyor. Tahsis şu an Milli Emlak’ta, üzerindeki yapı da Bolu Belediyesi’ne ait. 6 Milyon harcanmış burası için. Geçen hafta bununla ilgili Ankara’ya gidip tahsisi geri istedim. Çünkü o yapıyı tamamlayamıyorsunuz” şeklinde konuştu.

“TAHSİSİNİ GERİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Özcan, Arazinin tahsisini geri almak adına çalıştıklarını kaydederek;  “Su yalıtımı ile ilgili sorunlar var. Yolunu kapatmamıza rağmen seçim döneminde bazı alkol kullanan şahıslar içeri girip tahrip etmişler. Oranın tahsisini geri almaya çalışıyoruz. Tahsisini geri alamadan da çalışma yapabilmemiz mümkün görünmüyor. Bu konuda da sizlerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

1 yorum yapılmış
  • Numan
    12 Eylül 2019 • 10:39
    nasıl olsa rantçılar park ayağına millet bolunun en uzak semtini cilalayıp sattılar...daire alanların gözü aydın
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.