VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

REKTÖRLÜKTE NELER DÖNÜYOR?

7 Ekim 2019

........................

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Hacı Mustafa Alişarlı’nın son günlerde üniversitede Fakülte sekreterlerinin yerlerini değiştirmesi ve bazı kadro atamaları tepkilere neden oluyor.

Göreve geldiği günden itibaren, bilim ve eğitimden ziyade polemiklerle gündeme gelen Rektör Alişarlı bazı Fakültelerin sekreterlerinin yerini değiştirdi. Bu uygulama mobbing olarak algılandı. Bu uygulama üniversiteye yakın çevrelerce emekliliğe zorlama ve yeni kadrolar açılmasını sağlama olarak değerlendirilirken, yerleri değiştirilen sekreterlerin Bolulu olması da dikkat çekti.

Büyük bir yükseliş gösterdi

Bir taraftan uyguladığı gizli mobbingle fakülte sekreterlerini emekliliğe zorlayan Rektör Alışarlı, diğer taraftan kadrolaşma çalışmalarına devam ediyor. Kendisine yakın bir isme, kısa zaman önce BAİBÜ’de kadro veren Alişarlı, bu ismi hızlı bir yükselişle Personel Daire Başkanlığına getirdi.

 Rektör Alişarlı’nın amacı ne?

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ye Rektör olarak atandıktan sonra sürekli polemiklerle gündeme gelen Hacı Mustafa Alişarlı son dönemlerde Üniversitede yaptığı kadro değişiklikleriyle tepkilerin odağı oldu.

Göreve geldiği ilk günlerde Üniversite kampüsünde stadyum yapmaya kalkışan Rektör Alişarlı, ardından Bolu Teknik Üniversite projesiyle kamuoyunda tartışılan isim oldu. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bu iki fikrinden de vaz geçen Alişarlı, şimdi de üniversitede yaptığı kadrolaşmayla gündeme geldi.

Mobbing mi uygulanıyor?

Döner sermaye oranını artırmak için Üniversite senatosunu aynı akşam toplayarak, aldığı döner sermaye oranını yükseltmekte gösterdiği başarıyı üniversitenin bilimsel gelişimi ve eğitiminde gösteremeyen Rektör Alişarlı’nın Fakülte sekreterlerinde yer değişikliğine gitmesi tepkilere neden oldu. Yıllardır aynı görevi yapan ve Fakülte işlerinde uzmanlaşan sekreterlerin yerlerini değiştirerek bir nevi gizli mobbing uygulayan Rektör Alişarlı’nın bu isimleri emekliye zorlayıp yerlerine kendisine yakın isimleri atamak istediği iddia edildi. Rektör Alişarlı’nın görevlerini değiştirdiği ve bazılarına bir alt göreve atadığı isimlerin Bolulu olması da dikkat çekti.

Kaynak- Bolu Havadis Gazetesi

2 yorum yapılmış
  • Bolulu
    7 Ekim 2019 • 08:21
    İsmin başuna hacı demişsiniz inşallah yanlış yapmaz ahiret için
  • ahmet
    8 Ekim 2019 • 03:17
    gardiyanı fakulte sekreter
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.