VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA 10 STK’DAN HAREKATA DESTEK AÇIKLAMASI

16 Ekim 2019

....................................

Bolu’da 10 sivil toplum kuruluşu Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusuna yönelik başlattığı ‘Barış Pınarı Harekatı’na destek vererek Türkiye’nin uluslararası kurallardan doğan hakkını kullandığı vurgulandı. Açıklamada, “Uluslararası camiayı, teröre karşı ortak duruş sergileme ve evrensel insan haklarını bu bölgede hâkim kılma yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek, ülkemize destek vermeye davet ediyoruz” denildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Bolu Ziraat Odası Başkanlığı,Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Bolu İl Başkanlığı, Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Bolu Şubesi, Türkiye Emekliler Derneği Bolu Şubesi, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Bolu İl Temsilciliği, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Bolu İl Temsilciliği, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN) Bolu İl Temsilciliği, ortak bir açıklama yaparak TSK’nın Fırat’ın Doğusunda yürüttüğü ‘Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi.

“AMAÇ TERÖR KORİDORUNU ORTADAN KALDIRMAKTIR”

 STK’lar adına hazırlanan bildiriyi okuyan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, “Türkiye, 9 Ekim 2019’da Suriye sınırı üzerinde “Barış Pınarı” adı verilen sınır ötesi harekât başlatmıştır. Amaç, hem ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamak, hem de ülkemiz ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmaktır. Bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir. Bizler devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Barış Pınarı Harekâtı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır.” denildi.

“SURİYELİLERİN GERİ DÖNÜŞÜNE ZEMİN HAZIRLAMIŞ OLDUK”

Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterildiğini vurgulayan Ateş, açıklamalarına şöyle devam etti, “Bu harekât, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur. Ülkemiz özellikle Fırat’ın doğusunda sınırın ötesinde konuşlu terör örgütü unsurlarınca, son iki yılda yüzün üzerinde taciz ve hasmane eyleme maruz kalmıştır. Bu terör örgütleri, Suriye içinde ve Suriyelilere yönelik de saldırılar düzenlemektedir. Suriye’deki yerel halkın da terör örgütlerinin giderek artan insan hakkı ihlalleri, göçe zorlanma, taciz ve zulmüne karşı şikâyetleri ve tepkileri sürekli artmaktadır. Herkes artık şunu çok iyi görmelidir ki; masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemez.

 Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtıyla başlayıp devam eden tüm bu operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Aynı zamanda da sivillerin ve masumların korunmasına azami dikkat gösterilmektedir. Zaten bunu hem Fırat Kalkanı hem de Zeytin Dalı harekâtlarında da gösterdik. Önceden terörün hâkim olduğu bölgede hayat normale döndü, barış ve huzur geldi. Yurtlarını terk etmek zorunda kalmış Suriyelilerin geri dönüşüne de zemin hazırlamış olduk.”

Uluslararası camiayı Türkiye’ye destek olmaya davet eden Ateş “Uluslararası camiayı, teröre karşı ortak duruş sergileme ve evrensel insan haklarını bu bölgede hâkim kılma yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek, ülkemize destek vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.