VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TOP BELEDİYE’DE!

4 Kasım 2019

..............................

Bolu Belediyesi eski Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde başlanıp, 31 Mart seçimlerini kazanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından da yapımı devam eden Karadere sularında, Devlet Su İşleri’nin işe devam etmesi için belediyenin 400 bin lira civarında kamulaştırma yapması bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından çıkartılan Cumhuriyet Gazetesine yaptığı açıklamada, “DSİ işinin başında, müteahhit çalışıyor, ödeneği aktarmışız. Yalnızca Bolu Belediyesi’nin protokoldeki sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz. Müteahhitin geçiş yapacağı yerde istimlakların bir an önce tamamlanması gerekiyor. Bu siyaset üstü projeyi bir an önce bitirip, Bolulu hemşerilerimizin evinden kaynak suyu kalitesindeki Karadere sularını akıtmalıyız” demişti.

400 BİN LİRA CİVARINDA KAMULAŞTIRMA İŞLEMİ

Edinilen bilgiye göre, Bolu Belediyesi’nin kamulaştırmalar işlemleri için çalışmaları hızlandırdı. Birim müdürlükleri, sözleşme gereği belediyenin kamulaştırma yapması gereken alanlar üzerinde çalışmalarını sürdürürken, önümüzdeki aylarda noktaların belirlenme işleminin bitmesi bekleniyor. Yapılacak çalışmalar sonucunda 400 bin lira civarında kamulaştırma işlemenin gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Kamulaştırma işlemlerinin sona ermesinin ardından ise Devlet Su İşleri, Karadere Tüneli’ni tamamlamak için çalışmalarına başlayacak. Karadere Tüneli hakkındaki diğer bir sorun ise baraj. Tünelden gelecek olan suların Çele bölgesinde yapılacak barajda depolanması planlanırken, henüz bir gelişme yaşanmadı. Edinilen bilgiye göre, baraj için işlemlerin, tünel tamamlandıktan sonra başlanması bekleniyor.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.