VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"AYRIMCILIK YOK"

12 Kasım 2019

...................................

Bolu Belediyesi ile Kıbrıscık’ın kardeş şehir ilan edilmesi sonrası AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın eleştirileri ile ilgili konuşan Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, “Nurettin Doğanay’ın bu tavrı çok yanlış” ifadelerine yer verdi.

Bolu Belediyesi’nin 5 Kasım’da gerçekleştirilen meclis toplantısında Kıbrıscık, Bolu Belediyesi ile kardeş şehir ilan edilmişti. Mecliste alınan bu kararın ardından AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın diğer şehirleri dışlayarak, Bolu’da var olan barış ve kardeşlik iklimine fitne soktuğunu söylemişti.

BU YALNIZCA BOLU’YA ÖZGÜN BİR ŞEY DEĞİL”

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen ise “Türkiye’de iller ve ilçeler arasında yapılan bir uygulama. Bu yalnızca Bolu’ya özgün bir şey değil. Kardeş belediye olmayı Biz talep ettik. Çünkü yıllardan beri Kıbrıscık Bolu’dan gerektiği nasibini alamadı. Nurettin Doğanay’ın açıklamasını ben üzücü buluyorum. Aynı tepkiyi Bolu Belediyesi’nin Kıbrıscık’a verdiği çöp arabasını geriye alırken gösterebildi mi acaba. Her zaman ilçelere yakınsanız, eşitseniz o gün de ben bu tepkiyi beklerdim. Ki tepki göstermeye de gerek olduğunu sanmıyorum bu hususta” dedi.

“TALEP BİZDEN GELMİŞTİR”

Tekemen, ayrıca kardeş şehir olma talebinin kendilerinden geldiğini belirterek, “Talebimiz üzerine de Bolu Belediyesi teklifimizi geri çevirmedi mecliste destek olan arkadaşlar da kararı geçirdiler. Bolunun Ataşehir ile olan kardeşliğine tepki gösterilmiyor, Kıbrıscık’ın kardeşliğine tepki gösteriliyor. Ben meclis konuşmalarını da takip ettim. Yalnız Kıbrıscık’a özgü bir ayrımcı düşüncesi yok orada. Bütün ilçelere eşit mesafede olduğunu belirtiyor. Ama Sayın Nurettin Doğanay’ın bu tavrı çok yanlış. Kıbrıscıklılar kardeş belediye olduğu için onur duyar. Diğer belediyeler de talep edebilir. Biz talep ettik, oldu. Bunu bizzat Tanju Bey kendisi de belirtti; ‘eğer böyle bir niyetleri varsa talep etsinler.’ Ben zannetmiyorum ayrımcılık yapıldığını ve böyle bir şeyi de kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

3 yorum yapılmış
  • HakanDemirci
    12 Kasım 2019 • 08:39
    Ne var bunda ne rahatsız etmiş ki bir çok il belediyesi herhangi bir ilçesini kardeş belediye ilan ediyor zaten. AKP li bir ilçe belediyesini kardeş ilan etseydi ona da mı kardeş katili açıklamalar yapacaktı bu başkan. Laf ola beri gele.
  • Ahmethitit
    12 Kasım 2019 • 09:10
    Güzel ve kibarca bi cevap,bu kardeşlik hayırlara vesile olsun diyoruz..
  • Hasan
    12 Kasım 2019 • 23:03
    10 Kasım da koyamadıkları çelengi unutturma hamlesi.... Yemedik......
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.