VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP

19 Kasım 2019

...............................

Haber: Sevgi PİLGİ

Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, sendika üyeleriyle birlikte eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti protesto ederek alınması gereken tedbir ve önerilerin yer aldığı mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi.

Türk Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanlığı tarafından İzzet Baysal Caddesindeki bankalar meydanında eğitim çalışanlarına yönelik şiddet protesto edildi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, son dönemlerde öğretmen ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının arttığına dikkat çekerek, “Şiddet uygulamaları psikolojik şiddet boyutunu geçmiş, fiziksel şiddet noktasına gelmiştir. Ülkemizin birçok yerinde maalesef cinayete varan şiddet uygulamaları görülmektedir. Türk Eğitim-Sen olarak bu konuya kamuoyumuzun dikkatini çekmek amaçlı ve devletimizin gerekli tedbirleri almasına yönelik bir faaliyet gerçekleştirmekteyiz. Bu faaliyet sayın cumhurbaşkanımıza bir mektupla sorunu arz etme boyutundadır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderilen ve içerisinde eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarının önlenmesi için alınması gereken tedbirler ile önerilerin yer aldığı mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Cumhurbaşkanım, malumunuz üzere, şiddet olaylarında toplum sıhhatimizi etkileyecek düzeyde önemli bir artış söz konusudur. Başta kadın ve çocuklara yönelik olmak üzere, şiddet vakaları adeta toplumsal bir cinnet seviyesine ulaşmış durumdadır. Bu kapsamda öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına karşı şiddet olaylarında da inanılmaz bir artış söz konusudur. Şu bir gerçektir ki, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet meselesi, eğitim hayatımızın öncelikli ve önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Gün geçmiyor ki öğretmene dönük bir şiddet hadisesine dair bir haber medyaya yansımamış olsun. Sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kalan, darp edilen ve hatta canına kast edilen öğretmenlerimiz yüreklerimizi dağlamaktadır”

ŞİDDET OLAYLARININ FAİLLERİ BÜYÜK ORANDA ÖĞRENCİ VE VELİLERİ

Mektupta ayrıca şiddet olaylarının faillerinin büyük oranda öğrenci ve öğrenci velileri olduğu vurgulanarak, “Durumun can acıtıcı bir diğer tarafı da bu şiddet vakalarının failleri, büyük oranda öğrenci ya da öğrenci velileridir. Şu gözden kaçırılmamalıdır ki öğretmene şiddet, sadece adli boyutu olan bir sosyal problem değil, aynı zamanda bir eğitim sorunu haline gelmiştir. Öğretmenler bu kadar kolay hakaret edilebilen ve her önüne gelenin şiddet uygulayabileceği kimseler olmamalıdır. Bu noktada atılacak ilk adım öğretmenlik mesleğinin itibarını artıcı tedbirleri almaktır. Bu amaç doğrultusunda yapılacak yasal düzenlemelerin yanı sıra, başta yöneticiler olmak üzere toplum kanaatini ve tutumlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Güven tedbirleri ve hizmetleri çok yetersizdir. Sayın Cumhurbaşkanım, Zatı-ı alinizin iradesiyle ve TBMM’nin yapacağı yasal düzenlemelerle şiddetin önlenmesi yolunda mesafe kat edeceğimize inanıyoruz. Öğretmenlerimizin can güvenliğinin sağlanması anlamında yasal düzenleme yapılmalıdır. Türk ceza kanununun 112’nci maddesinde düzenleme yapılmalı, şiddeti önleyici tedbirler ve caydırıcı müeyyidelerin getirilmesi sağlanarak eğitim çalışanlarının güvenlik içinde çalışması yasal koruma altına alınmalıdır” denildi.

Açıklamanın ardından Başkan Bayram ve beraberindeki sendika üyeleri hazırladıkları mektubu PTT aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına gönderdi.

  • CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP
  • CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.