VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YERELDE KADIN BULUŞMALARI

19 Kasım 2019

...........................................

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile UNICEF iş birliğinde; ülkemize uyum sürecindeki yabancı kadınlar ile ev sahibi toplumdaki kadınların ortak bir yaşam kültürü oluşturmaları amacıyla ‘Yerelde Kadın Buluşmaları’nın ikincisi Bolu’da düzenlendi.

Etkinliğe; Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan,  Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Bolu İl Göç İdaresi Müdürü Derya Erdoğan’ın yanı sıra kurum müdürleri katıldı.

“Tüm Karanlıklara Kadınların İçindeki Aydınlık Yeter” sloganı ile yola çıkan 8 ilde gerçekleştirilecek Yerelde Kadın Buluşmalarının ikincisi Paşaköy Kavşağında faaliyet gösteren Hampton By Hilton Oteli’nde yapıldı. Buluşmalarla kadınların bir araya gelerek sosyal etkileşimde bulunmaları sağlanıyor. Ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan kadınların sosyal hayata katılımlarının arttırılması hedeflenen projeyle, ailenin temeli olan kadınların uyum sağlamaları ile diğer bireylerin de uyum sürecine olumlu katkı vermeleri amaçlanıyor.

BİLGİLENDİRMELER YAPILIYOR

Yerelde Kadın Buluşmaları etkinliğinde; Kadın Göçmenler ve Uyum, Kadın Sağlığı, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi, Türkiye’de Adli Süreç ve Mağdur Hakları, Çocuk Koruma Programları, Çocuk Yaşta Evlilik ve Çok Eşlilik, Ebeveyn Tutumları ve Çocukların Eğitime Devamları, Güncel Faaliyetlere İlişkin Bilgilendirme konularında ilgili kurum ve kuruluşlarca sunum yapılıyor.

Buluşmalar kapsamında, her iki toplumdan kadınların birçok alanda bilgilendirilmesi, kadınların; kadın sağlığı, şiddetin önlenmesi, ebeveyn tutumları gibi çeşitli konularda bilinçlendirilmesi, kadınlarımızın bir araya gelerek sosyal etkileşimde bulunmaları, sosyal hayata katılımlarının arttırılması, ülkemize uyum süreçlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

“BİRLİKTE AŞABİLİRİZ”

Program açılış konuşmasını yapan Bolu İl Göç İdaresi Müdürü Derya Erdoğan, ‘Yerelde Kadın Buluşmaları’nın amacına değindi. Erdoğan, “Programımızın ana amacı; kadınlarımızın bir araya gelerek, sosyal etkileşimde bulunarak, sosyal, kültürel her anlamda bir arada olmalarıdır. Bizler bir arada yaşamayı dezavantaj olarak görmekten çok, birbirimizle dil, kültür ve benzer konularda birlikte olarak bunları aşabiliriz. İlimizde bulunan Türkçe kurslarına ve sanatsal kurslara katılarak, birbirimize olan uyum sürecini daha da hızlandırabiliriz. Bugün burada olduğumuz gibi, kermes alanında her kültürden yiyeceklerimiz ya da hazırladığımız görsellerle uyum sürecini hızlandırabiliriz” ifadelerini kullandı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile UNICEF iş birliğinde Bolu’daki bir otelde ikincisi organize edilen “Yerelde Kadın Buluşmaları Programı”nın açılışında konuşan Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, göç politikaları ve yönetimi hakkında bilgilendirmede bulundu.

“GÖÇ ASLA BİR KRİZ DEĞİL”

Gökçe Ok, Anadolu’nun son yıllarda en çok göç alan bölgelerinden biri haline geldiğinin altını çizerek; “Göç asla bir kriz değil, kapımızda bulduğumuz bir hadise ama Anadolu var oluşundan bu yana kavşak konumunda olmasından dolayı göç yoluna köprü olmuş bir ülke. Bizim aslında sıkıntımız kaynak ülkelerin son dönemlerde Türkiye’yi hedef ülke haline getirmesi. Bu bizim kendi iç dinamiklerimizi de zorluyor ancak bundan kaçış yok. Ben bugünkü huzurunuzu bozmak istemem ama 2050 yılında kürede yaklaşık 350 milyon insanın yerinden yurdundan koparılacağı sığınmacı ve mülteci olacağı konuşuluyor.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE YAKLAŞIK 1 MİLYON 70 BİN CİVARINDA DÜZENLİ GÖÇLE GELEN İNSAN VAR”

Göçün düzenli ve düzensiz olmak üzere ikiye ayrıldığını belirterek, düzensiz göçün şu anda karşıya bulunulan Afgan göçü olduğunu dile getiren Ok, Düzenli göçün de aile kurmak, iş yapmak, sosyal hayata katılmak, üniversitelerde eğitim almak amacıyla yatırımcı olmak amacıyla yapıldığını, Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 70 bin civarında ikametli düzenli göçle gelen insan bulunduğunu aktaran Ok, bir taraftan onlara hizmet ettiklerini, bir taraftan da sayıları 3,6 milyonu bulan Suriyeli olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından program, paneller ve resim sergilerinin gezilmesi ile devam etti.

  • YERELDE KADIN BULUŞMALARI
  • YERELDE KADIN BULUŞMALARI
  • YERELDE KADIN BULUŞMALARI
  • YERELDE KADIN BULUŞMALARI
  • YERELDE KADIN BULUŞMALARI
  • YERELDE KADIN BULUŞMALARI
  • YERELDE KADIN BULUŞMALARI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.