VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“ENGELİ BİRLİKTE ORTADAN KALDIRABİLİRİZ”

3 Aralık 2019

..........................................

Bolu Fiziksel Engelliler ve Gönüllüler Derneği Başkanı Sezer Dizmen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınlayarak, “Kimsenin ‘yapamazsın’ önyargısına kulak asmayarak ve tüm zorluklara rağmen hayatın içerisinde daha çok yer alarak, bu engellilik durumunu ortadan kaldırabiliriz” ifadelerini kullandı.

Sezer Dizmen, “Günümüzde engelli kavramı sadece bedensel uzuv kaybı olmadığı gibi asıl engelin yüreklerdeki acıma duygusunun” da olmadığının artık farkına varmak zorundayız. Toplumda var olan bakış açısı: “Herkes bir engelli adayıdır” denir ve yapılan hizmetin bu nedenle hayata geçirilmesinin gerekliliği vurgulanır. Çevremizdeki birçok kişi de bunu iyi niyetiyle söyler. Oysa ki bu, “Günün birinde ben ya da yakınım da engelli olabilir. Şükürler olsun ki engelli değiliz. Bu yüzden engellilere yardım edelim” gibi benzeri, bencil ve engelli bireyleri ibret alınası gereken insanlar olarak gören bir anlayışın ürünüdür. Bu nedenle; yapılacak her düzenleme günün birinde engelli olma ihtimaline karşı değil de bireysel farklılıklar dikkate alınarak, toplumda yaşayan her bireyin hayatın her alanına eşit ve özgür bir şekilde erişimini sağlamak bakış açısıyla yapıldığında, daha iyi sonuçlar verecektir.

GELECEĞE UMUTLA BAKABİLDİĞİMİZ BİR GÜN OLSUN

 Ülkemizde engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılıyor olsa da henüz bu istediğimiz seviyeye gelmiş değildir. Fakat bu, gelecek için umutlu olmamızın önünde bir engel de değildir. Bizler; kararlı bir şekilde durarak, ne istediğimizi bilerek, kimsenin “yapamazsın” önyargısına kulak asmayarak ve tüm zorluklara rağmen hayatın içerisinde daha çok yer alarak, bu engellilik durumunu ortadan kaldırabiliriz.

 Bu nedenle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, kendi yapabileceklerimizin ve gücümüzün farkında olduğumuz bir geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olsun” dedi. 

3 yorum yapılmış
  • engelli
    3 Aralık 2019 • 23:56
    SEZER DİZMEN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM
  • renci
    5 Aralık 2019 • 22:08
    Hocam ne kadar engel tanımaz birisi olduğunuzu yıllar önce göstermiştiniz.Başarılarınızın yaklaşımlarınızın planlarınızın devamlılık getirmesini temenni ederim..
  • hasanhseyin
    18 Aralık 2019 • 23:11
    sezer Başkan oldukça kaliteli bir kişi onun olduğu her işe sonuna kadar imza atarım.Bizimde örnek aldığımız bir büyüğümüz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.