VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"ŞUURLU VE YÜCE BİR VAZİFEYE SAHİBİZ”

8 Aralık 2019

......................................

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından İl Ocak Başkanları İstişare Toplantısı düzenlendi. Antalya’da gerçekleşen toplantıya Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül de katıldı. 

Genel Başkan Sinan Ateş, İl Ocak Başkanları İstişare Toplantısının ilk gününde, İl Ocak Başkanları ile istişarelerde bulundu. Yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül de Bolu'da yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında Genel Başkana sunum yaptı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş konuşmasında, Ülkü Ocakları'nın, Türkiye'nin geleceğinin mimarı ve mihmandarı olduğunu belirterek, Ülkü Ocakları'nın davasından bir adım sapmadan tekamül eden ve herkesi kucaklayan bir bakış açısıyla Türk milletini sonsuzluğa taşımaya ant içmiş kutlu kadrolar olduklarını söyledi.

“YÜCE BİR VAZİFEYE SAHİBİZ”

Türk ve İslam değerleriyle donanmanın fazilet, cesaret ve şuuruna ulaşmış vicdanlar olduklarını aktaran Ateş, "Türk milletini, şanlı mazisinden şerefli geleceğine taşımak, mukaddesatına sahip çıkarak mukadderata hakim olmak gibi şuurlu ve yüce bir vazifeye sahibiz." dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi "geleceğin mimarları, gelecek nesillerin mihmandarları" olduklarını vurgulayan Ateş, kendilerine emanet edilmiş kutsal hazine vatana gözleri gibi bakıp, üzerine titreyip, milli ve manevi zenginlikleriyle tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim edeceklerini dile getirdi. Görevlerinin çok, hedeflerinin yüksek, sorumluluklarının fazla olduğuna işaret eden Ateş, hedeflerine ulaşmak için kalpleri fethetmek, gönülleri kazanmak gerektiğine bildirdi. 

“TÜRKLÜK ŞUURUNU UYANDIRMALIYIZ”

Bilgili, inançlı, azimli, milli şuura sahip, değerlerine sıkı sıkıya bağlı ve çağın ihtiyaçlarına uygun bilim üreten bir gençliğin tasavvur ettikleri medeniyet ufkuna erişebileceğine dikkati çeken Ateş, şöyle devam etti: "Kim olduğunun farkında, ülke meselelerine duyarlı, okuyan ve tefekkür eden bir nesil; bilimde, sanatta, edebiyatta, yani hayatın her alanında Türk-İslam medeniyetini tekrar ihya edebilir. Gençlerimize şahsiyet kazandırabilmek için Türklük şuurunu uyandırmalı, hafızalarını tazeleyerek mazilerini hatırlatmalıyız. Türk gençliğini mutlak manada mukaddesata bağlı, milli ülkü ve fikirler etrafında toplanmış aksiyonel kimliğe büründürmeliyiz. Gençliğimizi kaybedersek geleceğimizi kaybedeceğimizi bir an olsun aklımızdan çıkarmamalı, varlığımızı devam ettirecek bilgiye, ferasete, sağlıklı görüşe ve yüksek ahlaki niteliklere sahip bir gençlik oluşturmalıyız."

Sinan Ateş’in açılış konuşmasıyla başlayan İstişare Toplantıları, Genel Sekreter Ömer Çağrı Özdemir'in oturum başkanlığında, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Gökhan Yavuz, Fatih Keskin, Ferit Salim Sanlı ve Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Şanlı, Genel Sekreter Yardımcısı Ferit Şentürk, Asena Birim Başkanı Rabia Karaboyun, Sosyal Faaliyetler Birim Başkanı Bilgen Cengiz ve Üniversite Birim Başkanı Mehmet Koldaş, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Küçükler, Aşkın Dinçer, Hayri Bulut, Aybars Köse ve Hukuk Birim Başkanı Ali Yücel'in sunumlarıyla devam etti.

GELECEĞE DAHA SAĞLAM ADIMLAR

İstişare Toplantısı'nın değerlendirme ve kapanış konuşması yine Genel Başkan Sinan Ateş tarafından gerçekleştirildi. Konuşmasında, ülküdaşlık hukukuna atıfta bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, "Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi taçlandırmak, gelecekte atacağımız adımları daha sağlam temellere dayandırmak üzere tertip ettiğimiz istişare toplantımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bizleri bir arada tutan bağları pekiştirdiğimiz; dertler paylaşa paylaşa, kıvanç yayıla yayıla kıymetlenir dediğimiz bu etkinliğin ülkücü harekete, Türk milletine, Türk dünyasına hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim. Köklü mazimizden, Türklüğün şahikalarını yaratacağına inandığımız atimize doğru, iman denizinde yelkenlerimizi ahlak ve faziletle doldurup ilerlerken sizlerle buluşmak, meselelerimize birlikte çözüm yolu aramak bizi ziyadesi ile mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.

“ÇARE ÜLKÜCÜ HAREKETTİR”

Ülkü Ocakları olarak, Türk dünyasından Ar-Ge'ye, sosyal medya okur yazarlığından eğitime, çevre-bilim ve teknolojiden spora, asena faaliyetlerinden, üniversite gençliğine kadar her alanda yapılan faaliyetleri değerlendirdiklerini, yapacaklarını takvimlendirip planlamaya koyduklarını belirten Ateş, istişare toplantısı sonrasında yaptıkları değerlendirmeleri şu şekilde ifade etti; "Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli şuur ve tarih bilinci ile eğitimi hususunda büyük bir boşluk söz konusudur. Türk milletinin milli birlik ve beraberliğini bozucu faaliyet gösteren yapılar bu boşluktan faydalanmaktadır. Nitelikli eserler ve insana temas eden faaliyetler ile bu boşluğu kapatma mesuliyeti Ülkü Ocaklarına düşmektedir. Türk milleti hiçbir konuda çaresiz değildir, çare ülkücü harekettir."

 Öte yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ülkücü bir gençlik yetişmesi hususunda Ülkü Ocaklarına rehberlik ettiğini ifade eden Ateş, Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

  • "ŞUURLU VE YÜCE BİR VAZİFEYE SAHİBİZ”
  • "ŞUURLU VE YÜCE BİR VAZİFEYE SAHİBİZ”
  • "ŞUURLU VE YÜCE BİR VAZİFEYE SAHİBİZ”
  • "ŞUURLU VE YÜCE BİR VAZİFEYE SAHİBİZ”
  • "ŞUURLU VE YÜCE BİR VAZİFEYE SAHİBİZ”
  • "ŞUURLU VE YÜCE BİR VAZİFEYE SAHİBİZ”
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.