VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“ÇÖP KONUSU BELEDİYENİN ÇÖZEMEDİĞİ BİR İŞTİR”

18 Aralık 2019

.........................................

HABER: Mutlu YUCA

Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği ‘Cemiyet Sohbetleri’ programına konuk olan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın çöplerin bilerek konteynıra atılmadığı iddialarına tepki göstererek, “Çöp konusunda sabote ediliyorum’ açıklamalarını samimi bulmuyorum. Bolu’da çöp sorunu varsa belediyenin çözemediği bir iştir bu. Dün yapılan bir işin bugün yapılamaması yönetim zafiyetidir” dedi.

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın çöp konteynırlarının boş olmasına rağmen vatandaşların çöpleri dışına bıraktıklarına ilişkin iddialarına katılmadığını açıklayarak, “Özcan’ın ‘Çöp konusunda sabote ediliyorum’ açıklamalarını samimi bulmuyorum. Bu, AK Parti’ye oy verenler bunu yapıyor” noktasına geliyor. Bolu’da dün herhangi bir aksilik olurken o zaman bunu CHP’liler mi yapıyordu? Bu şu demektir. Kardeşim ben öyle bir toplulukla uğraşıyorum ki çöp atmasını dahi bilmeyen, o çöplerin nereye atılacağını dahi bilmeyen bir toplulukla uğraşıyorum demektir. Bu doğru bir yaklaşım değil. Ben bizzat AK Parti’nin bir il başkanı olarak bunu söylüyorum. Ben kendi arabamla gezip baktım elimde fotoğrafları ve görüntüleri mevcut. İnsanların çöp atmayı bilmediklerini ortaya koymak, ben buralara kamera takacağım ona göre cezai işlem uygulamayarak Bolu’da hemşerilerimizi böyle bir noktaya getirilmesinin takdirini sizlere bırakıyorum. Bolu’da çöp sorunu varsa belediyenin çözemediği bir iştir bu. Dün yapılan bir işin bugün yapılamaması yönetim zafiyetidir” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A BİRİNCİ ÖNCELİĞİN ÇEVRE YOLU OLDUĞUNU SÖYLEDİK”

Dönemin belediye başkanı Necdet Gören zamanında proje çalışmalarına başlanan ve tartışmalara neden olan çevre yoluyla ilgili de açıklamalarda bulunan Doğanay, şunları söyledi:

“Bu proje Bolu’nun hayali olarak Necdet Gören zamanında planlanmış. Çevre yoluna baktığımız zaman bir yükseklik var. Yok dersem yalan olur. Bugün çevre yolu için feryat edenlerin dünde aynı şeyi söylemeleri gerektiğini düşünenlerdenim. Dün hiç konuşmayanlar bugün kahraman edasıyla ortaya çıkıyorsa bu doğru bir yaklaşım olmaz. Dün yanındaydın, öğle yemeğini beraber yiyordun, akşam yemeğini beraber yiyordun, gece yatarken eve bırakıyordun.  Ama bugün kahramanlık yapmaya kalkarsan ben orada bir dakika derim. Çevre yolu için şu ana kadar harcanan para 50 milyon TL. Bu yol hadi yapalım demekle yapılmıyor, hadi kaldıralım demekle de kaldırılmıyor. Proje yapılmış ve devam ediyor. Çevre yolu yolları yaparken önümüzdeki 100 yılı düşünmek gerekir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bolu’ya gelirken bizden kentin birinci, ikinci ve üçüncü önceliklerini sordular. Biz birinciye çevre yolunu söylemiştik, stadyumu söylemiştik. Bugün farklı bir şey demek inkarcılık olur. Dün birileriyle birlikte dünü inkar edenlerden hiçbir zaman olmadık”

İL BAŞKANLIĞINA ADAY MI?

Önümüzdeki aylarda yapılacak il başkanlığı kongresinde aday olup olmayacağı hatırlatılan Doğanay, “4 yılı aşkın süredir il başkanlığı görevini yürütmeye çalışıyoruz. Bugün bakıldığı zaman AK Parti’nin en eski il başkanlarından biriyim. Sayın cumhurbaşkanımızın onayıyla burada duruyoruz. İlçe kongrelerine doğru yolculuğumuz başladı. İlçe kongrelerinin ardından il kongresi yapılacak. Ben tekrar aday mıyım? Ben zaten şu an görevi devam eden bir il başkanıyım. Ben adayım ya da değilim demek söz konusu olmaz. Otomatikman aday olarak görünüyorsunuz. 4 yılı bitirmiş biri olarak Bolu’da bir değişimin olmasını ben normal olarak görürüm.” diye konuştu.

  • “ÇÖP KONUSU BELEDİYENİN ÇÖZEMEDİĞİ BİR İŞTİR”
5 yorum yapılmış
  • bolulu
    18 Aralık 2019 • 06:15
    tanju özcan emin olun sizden çok daha samimidir. her işiniz reklam gösteriş olduğu için tabiki akp zihniyeti gibi insanların gözüne soka soka her yaptığını anlatmıyor olabilir. lakin şunu unutmayın tanju özcan akp belediyeciliğinden bıkan bolu halkı tarafından seçildi. ben herhangi bir parti mensubu yada taraftarı değilim. yanlışa yanlış demek vatandaş olarak görevim. tanju özcan doğru yolda. siz şapkanızı önünüze koyun. sağa sola laf yetiştirmeyin bence.
  • Gerekli
    18 Aralık 2019 • 21:04
    Swn de öylesin aynaya bakarak konuşmuşsun
  • rkyctn
    18 Aralık 2019 • 23:34
    belediyeler için en kolay işlerden biridir çöp işi. nurettin doğanay dersine iyi çalışmamış belli. başka bir konudan çamur atmalıydı. bu tutmaz.
  • benxvatanda
    19 Aralık 2019 • 00:11
    Samimi olmak kime göre neye göre? Tanju bey sizin gibi sadece işine gelene samimi değildir, çünkü o herkesle samimi. Tabi sizin bunu anlayamamanız normal çünkü o içimizden biri. Sizler gibi seçildim hadi işim bitti değil onun amacı sonuna kadar halk onun yanında. Yani siz pazara kadar o mezara kadar.
  • Bgjhd
    22 Aralık 2019 • 09:16
    Tanju Özcan adamın hasıdır hası
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.