VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU NE ZAMAN HAREKETE GEÇECEK?

30 Aralık 2019

.....................................

Bolu için büyük önem taşıyan ve güzergahtaki diğer illerin yapılması için canla başla çalıştığı Yeni Hızlı Tren’in, Düzce’den geçmesi için Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a konu hakkında bir rapor sundu. Bolu’dan ise tek bir hareket gelmedi.

Yeni Hızlı Tren’in, Ankara – Gerede - Bolu – Düzce – Sakarya – Kocaeli – İstanbul hattından geçmesi için komşu ve güzergah illerinde çalışmalara devam ediliyor. Trenin güzergahının belirlenmesi ile adeta kaderi değişecek iller arasında olan Düzce’de çalışmalar hız kazandı. Son olarak geçtiğimiz gün Düzce Üniversitesi’nde konu hakkında Japonya’dan gelen uzman kişiler eşliğinde bir çalıştay gerçekleştirdi. Öte yandan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, hızlı trenin istedikleri güzergahta geçmesi dahilinde daha verimli olacağını içeren bir rapor hazırladı. Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen bir programda Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme fırsatı yakalayan Prof. Dr. Çakar, Japon bilim adamlarının görüşlerinin de yer aldığı raporu sunma fırsatı buldu. Raporu dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rektör Çakar’a konuyu ilgili bakanlıkla görüşeceğini ve istişarelerde bulunacağını söyledi.

BOLU’DA HALA SES SEDA YOK

Bolu’da ise gündem Karadere ve Güney Çevre Yolu ile meşgulken, henüz Yeni Hızlı Tren için kimse atağa geçmedi. Komşu ilimiz Düzce’de siyasiler ve sivil toplum örgütleri çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürürken, Bolulu siyasiler konu hakkında yaklaşık 1 yıldır bir açıklama yapmadı. Güzergah illerinden biri olan Bolu için hayati önem taşıyan bu proje için vatandaşlar, siyasilerden bir çalışma bekliyor.

Kaynak: Bolu Takip Gazetesi

5 yorum yapılmış
  • magdurbolulu
    30 Aralık 2019 • 11:51
    ali ercoskun beyib ahini aldik sanirim allah bize daha pasif olan bir vekil verdi.beterin beteri varmis.diger vekilimiz zaten gerede milletvekili.
  • Ali
    30 Aralık 2019 • 12:15
    Bizim vekiller uyuyor
  • selvi
    30 Aralık 2019 • 12:55
    BOLUNUN MİLET VEKİLLERİ ÖNCE CEBLERİNİ, SONRADA MİLLETİN PİKNİK ALANLARINI,AHBABLARINA VERMEKLE UĞRAŞSINLAR.
  • bolu
    30 Aralık 2019 • 15:35
    Allah aşkına hani bolu turizm kenti idi. Bu hızlı tren olmazsa bolu sadece kasaba kalacak.
  • Osman
    30 Aralık 2019 • 23:06
    Bu hükümet çok istediğinizi belli ederseniz işkillerinir yapmayabilir. Biraz ağırdan satmak lazım öyle Düzce gibi hemen atlanmaz ;)
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.