VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

OTOBÜS BİLETLERİ MECLİSİN GÜNDEMİNDE

2 Ocak 2020

............................................

Bazı belediyelerin toplu taşımada öğrenci biletlerinde indirime gitmesi gündeme gelmişti. Bolu Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. Oturumunda da bu konu masaya yatırıldı. AK Parti ve MHP'li belediye meclis üyeleri tarafından sunulan yazılı önergede, öğrencilerin otobüs bileti fiyatlarının indirimi konusu Plan ve Bütçe ile Çeşitli İşler Komisyonu’na sevk edildi.

Bolu Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. Oturumunda öğrenciler için büyük bir ciddiyet teşkil eden otobüs biletleri konusu gündemdeydi. Yapılan meclis toplantısının açılışında AK Parti ve MHP'li belediye meclis üyeleri meclis başkanlığına yazılı bir önerge sunarak öğrencilerin otobüs bileti fiyatlarının indirilmesini teklif etti. Yapılan oylama sonucunda oy birliği ile önerge gündeme alındı.

“ÖĞRENCİLERİN BİZİ ANLADIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM”

Konuyla alakalı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı açıklamada, “Bazı iller öğrenci biletlerinde ciddi indirim yaptı. Şimdi arkadaşlar, bu işin doğrusunu bilelim. 110 tane otobüsün hiçbiri Bolu Belediyesi’nin değil. Beş yıl önce Bolu Belediyesi, özel halk otobüsü işine girmiş. Şu anda hatlar Bolu Belediyesi’nin, otobüsler değil. Geçmişte, Sayın Burak Balaban’ın da meclis üyesi olduğu dönemde yapılan ihaleye bir baksınlar. Otobüsler senin değil. Kafana göre iş yapamıyorsun. Öyle imtiyazlı bir sözleşme imzalanmış ki, dolayısı ile sizin her yıl otomatik olarak çok büyük zamlar yapmanız lazım. Hukuki mücadeleyi de göze alarak bu zamları yüzde 5’te tuttuk. Dolayısı ile öğrenci arkadaşlarımızı da duyuru ile bunu anlattık. Bizleri anladıklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

Konu meclisin oyuna sunuldu. Önergede oran belirtilmediği için madde zorunlu olarak komisyonlara sevk edildi. Meclis gündemine giren önergenin Plan ve Bütçe ile Çeşitli İşler Komisyonu’na sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Komisyonların yapacağı araştırmaların ardından önümüzdeki oturumda gerçekleşecek oylama sonrası, öğrencilerin otobüs biletleri fiyatlarına indirim gelip gelmeyeceği belli olacak.

1 yorum yapılmış
  • erdi
    7 Ocak 2020 • 03:51
    Cok sacma çocukmu kandi riyorsunuz o baskan yanlis yaptigsa bu başkanda düzeltecek o baskan yanlış yaptigi icin sen buradasin küçük bİr İşi bile sal liyorsunuz isterseniz ben bir ricada bulunayim
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.