VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ARKUT DAĞI KAYAK TUTKUNLARININ AKININA UĞRADI

12 Ocak 2020

....................................

HABER:MUTLU YUCA

Bolu’nun Gerede ilçesindeki bin 700 rakımlı Arkut Dağında kayak sezonu açılırken slalom pistlerinin de yer aldığı Uluslararası Kayak

Federasyonu onaylı kayak merkezi tatilcilerin akınına uğradı. Tatilciler, kar kalınlığının yaklaşık bir metreye ulaştığı kayak merkezinde kayak yapıp kızakla kaymanın keyfini çıkardı. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar da alanda kayak yaptı.

Gerede ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Arkut Dağı Kayak Merkezi hafta sonunda kayak tutkunlarının akınına uğradı. Uluslararası Kayak Federasyonu onaylı 1,5 ve 5 kilometrelik mukavemet pistinde kayaklı yürüyüş ve kayaklı koşunun da yapılabildiği kayak merkezinde ayrıca 900 metre mesafeli slalom pisti yer alıyor. Kar kalınlığının yaklaşık bir metreye ulaştığı kayak merkezi, önemli kış turizm merkezlerine göre sunduğu daha düşük fiyatlarıyla da kayak severlerin ilgi odağı oldu. Hafta sonu tatili nedeniyle Arkut Dağı’nı dolduran tatilciler karla kaplı çam ormanlarının arasından eşsiz manzara eşliğinde telesiyejle tepeye çıkarak pistlerden hızla aşağı kaymanın heyecanını yaşadı. Kayak merkezine gelen çocuklarda kızağa binerek neşeli dakikalar geçirdi.

“DÜNYANIN EN UCUZ KAYAK YAPILACAK TESİSİ ARKUT DAĞI”

Arkut Dağı Kayak Merkezi kayak yapmayı öğrenmek isteyen kayak tutkunların tercih ettiği kayak merkezleri arasındaki yerini almaya başladı. Özellikle Ankara ve İstanbul’dan kayak merkezine gelen tatilciler güneşin de yüzünü göstermesiyle hem kayak öğrendi hem de kayak yaparak hafta sonu tatilini değerlendirdi. Bölgede bulunan tesislerin sömestr tatili rezervasyonları da dolmaya başladı.

Alanda kayak yapan Gerede Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Allar, Arkut Dağı’nın Türkiye’nin en ucuz kayak merkezi olduğuna dikkat çekerek, “Fiyatıyla sadece Türkiye’de değil dünyanın en ucuz kayak yapılacak tesisi Arkut Dağı. Kayak pahalı bir spor. Çevredeki kayak tesislerinin fiyatlarına baktığımız zaman birçok insan oralara gidemiyor. Arkut Dağı kayak merkezi her bütçeden ailenin gelip kayak yapabileceği bir yer. Sömestr tatilinde de tüm öğrencilerimizi ve velileri Gerede’ye bekliyoruz” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.