VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“BU PROJEYE KİMSE HAYIR DİYEMEZ”

15 Ocak 2020

.......................................

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, hızlı tren projesinin Bolu’dan geçmesine kimsenin hayır demeyeceğini vurgulayarak, “Mühendislere göre bu hızlı tren Abant’ın güneyinden bir güzergahtan geliyor arka taraftan gidiyor. Hızlı treninin Bolu’da geçmesi gastronomi ve restorantları hareketlendirir. Bolu’yu buna hazırlamak lazım” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin kentin önde gelen isimlerini konuk ettiği ‘Cemiyet Sohbetleri’ programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ateş, hızlı tren projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hızlı trenin Bolu’dan geçmesine kimsenin karşı çıkmayacağının altını çizen Ateş, “Tren yolunun hayata geçirilmesiyle ilgili projeler sunulmuştu. Bunu sürekli istemişiz. Bu bolu için önemli bir proje. Bolu’da hızlı tren geçme gibi bir düşünce var. Biz bununla ilgili çalışıyoruz. Bu projeye hayır diyecek bir insan yok. Sadece 2-3 sektörde sıkıntı olabilir. Birisi, yurt işletmecileri sıkıntı yaşayabilir. Bunun sebebi de Bolu’da öğrenci sayısının yüzde 52’sinin İstanbul Ankara’da ikamet ediyor olmasıdır. Hızlı trenin faaliyete geçmesi durumunda öğrenci derse gelip gidecek sadece. Dolayısıyla özel veya kredi yurtlar kurumunda sıkıntı olabilir.  İkincisi şehir içi konaklamalarda sıkıntı olabilir.” diye konuştu.

“HIZLI TREN GASTRONOMİ VE RESTORANLARI HAREKETLENDİRİR”

Hızlı treninin Bolu’da geçmesinin gastronomi ve restorantları hareketlendireceğini kaydeden Ateş, “Öğrencinin yanında eşi dostu gelir. Yurt dışından insanlar gelir. Dışardan birisi için lokasyon, tren yolunun olup olmaması önemlidir. Dışardan birisi geldiği zaman Gölcüğü, Abant’ı görmek ister. Herkes bunu zaten destekliyor. Bizim tarafımız belli. İlk etapta esnafı belki sıkıntıya sokabilir ama hareketli bir nüfustan bahsediyoruz. Bolu ilini buna hazırlamak gerek. Mühendislere göre bu hızlı tren Abant’ın güneyinden bir güzergahtan geliyor arka taraftan gidiyor” şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.