VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ENGELLERİ SANATLA AŞTI

23 Ocak 2020

............................................

Geçirmiş olduğu trafik kazası sonrası 15 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Selçuk Sezer, kaza sonrası yaşadığı zorlu günleri filografi sanatını öğrenerek aştı.  Sezer, evde yaptığı birbirinden güzel tablolarla hem vakit geçiriyor, hem de ailesinin geçimine katkı sağlıyor.

1982 yılında Düzce’de doğan ve uzun yıllardan bu yana Bolu’da yaşayan 38 yaşındaki Selçuk Sezer, 2005 yılında geçirdiği trafik kazası ile tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu. Kazanın ardından zorlu bir tedavi süreci geçiren Sezer, hayattan kopmamak adına devamlı arayış içerisinde oldu. 

SATIŞINI YAPMAYA BAŞLADI

Sezer, 4 yıl önce Bolu Belediyesi ve Bolu Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan 'Filografi Sanatı' konulu kursa katılarak sertifika almaya hak kazandı ve ardından filografik tablolar yapmaya başladı. Selçuk Sezer, el emeği göz nuru tablolarının çevresindekiler tarafından çok beğenilmesi üzerine satışını yapmaya karar verdi. Türk Bayrağından, Atatürk siluetine, Kur-an’ı Kerim’den futbol takımlarının amblemlerine kadar birçok çeşitte filografik tablo yapan Sezer, bu sayede hem kaliteli vakit geçirme, hem de maddi kazanç sağlama imkânına ulaştı.

“HERKES BİRER ENGELLİ ADAYIDIR”

Toplumda engellilere karşı bilinç noktasında sıkıntıların olduğuna dikkat çeken Selçuk Sezer, “Biz bu toplumun birer ferdiyiz ve herhangi bir engeli olmayan kişiler gibi topluma yararlı faaliyetler için uğraşıyoruz. Bizim daha verimli olabilmemiz adına bizlere kolaylık sağlanması gerekiyor. Mesela en çok sıkıntı duyduğumuz konu kaldırım işgalleri. Bizler için oluşturulan engelli rampalarının önüne park etmesinler. Bugün bizim için engel sayılan meseleler yarın onların da başına gelebilir. Herkes birer engelli adayıdır. Engelimize daha büyük engel çıkarmasınlar. Ayrıca görme engelli kardeşlerimiz için caddelere yapılan sarı kabartmalı şekiller de yetersiz. Bolu Belediyesi’nden engellilerin hayatını kolaylaştıracak projelere daha fazla ağırlık vermelerini bekliyoruz" dedi.

KAYNAK:Bolu Havadis Gazetesi

Haber: Hızır İlyas YILDIRIM

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.