VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YHT PROJESİ AKŞENER’E EMANET

24 Ocak 2020

.............................................

Yüksek Hızlı Tren projesinin hayata geçmesi için İYİ Parti cephesinde verilen mücadele devam ediyor. İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnakbaş, İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ve İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’la birlikte konuyu parti genel merkezine taşıdı. Örnekbaş Yüksek Hızlı Tren Projesini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teslim etti.

İYİ Parti’nin kamuoyu gündemine getirdiği Bolu’nun geleceğini ilgilendiren Yüksek Hızlı Tren projesi ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş Düzce Üniversitesi Teknoloji Bölümü Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ı makamında ziyaret ederek İstanbul Ankara arasında yapımı planlanan Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili TCDD tarafından belirlenmiş olan güzergâh tespitinin yeniden yapılması için çeşitli adımlar atmıştı.

PROJE AKŞENER’E EMANET

Bolu’yu sosyal ve ekonomik anlamda ileriye götürecek projenin takipçisi olacaklarını ifade eden Örnekbaş, Yüksek Hızlı Tren konusunu genel merkeze taşıdı. İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ve İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş Yüksek Hızlı Tren için hazırlanan dosyayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teslim etti.  Sunulan dosyada proje hakkında detaylı bilgiler ve uzman görüşleri yer aldı. Yüksek Hızlı Tren için TCDD tarafından geçmişte yapılan güzergâh tespitinin yeniden yapılması, tren hattının yeni güzergâhının Ankara-Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce-Hendek-Sakarya-İzmit-Gebze-İstanbul hattı üzerinde olması gerektiği vurgulandı. Tokyo-Osaka arasında yapılan Yüksek Hızlı Tren Projesinden modellenerek yapılan ve Düzce Üniversitesi Teknoloji Bölümü Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın yanı sıra Japon bilim adamlarının görüş ve önerilerinin yer aldığı dosyada proje hakkında detay bilgilere yer verildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ülkenin kalkınmasına vesile olacak bu önemli projeyi sonuna kadar takip edeceklerini ifade etti.

1 yorum yapılmış
  • erdi
    24 Ocak 2020 • 13:34
    Simdi hapi yuttuk
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.