VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“SİZİ UNUTMUYORUZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

24 Ocak 2020

.................................................

24 Ocak 1993’te katledilen Araştırmacı Yazar Gazeteci Uğur Mumcu, tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen törenle anıldı. Anma programında, Uğur Mumcu anısına karanfil bırakıldı.

Uğur Mumcu Parkında düzenlenen anma törenine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anma töreninde ilk olarak Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“SİZİ UNUTMUYORUZ, UNUTMAYACAĞIZ”

Daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şube Başkanı Raşit Aydın, konuşmasını yaptı. Aydın, “Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak günü devam eden haftaya adalet ve demokrasi haftası deniliyor. Demokrasiyi, adaleti, özgürlüğü savunan bu uğurda can vermiş olan bütün aydınlanma kayıplarımızı sonsuz bir şükran, minnet, özlem ve saygıyla anıyoruz. Bombalı saldırıda evlerinin önünde, otobüs duraklarında, arabalarının içinde kurşunlanarak öldürülen ve katilleri yakalanıp hak ettikleri cezaları almayan bu yurt sever insanların ortak özellikleri doğruları söylemekten, yazmaktan korkmayan Cumhuriyet’e, Atatürk’e ve devrimlerine gönülden bağlı cesur insanlar olmalarıydı. Onları katleden tetikçilerin ve aralarında ulusal, uluslararası katillerin bulunması ve yargılanmaları talebimizi tekrar ediyoruz. Onlara sesleniyoruz. Sizi unutmuyoruz, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu yıl şuanda olduğu gibi geçmişte de her yıl 24 Ocak’ta anma töreni yaptığımız bu parkın adı Uğur Mumcu parkıdır” dedi.

“FAİLLERİN ORTAYA ÇIKARILMASINI İSTİYORUZ”

Anma töreninde son konuşmayı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptı. Özcan şöyle konuştu: “27 yıl önce katledilen Uğur Mumcu’yu rahmet ve minnetle anıyorum. Burada her yıl bu anma etkinliklerini düzenliyoruz. Aynı konuşmaları yapıyoruz ama ben farklı bir şeye değinmek istiyorum. Bir sebep sonuç ilişkisi var. 90’lı yılların başında Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy gibi aydınlanma devrinin simge isimleri, gazeteciler katledilmeye başlandı. Faili meçhul cinayetlerle. Onların katledilmesinden sonra Türkiye’de bir yandaş basın oluşmaya başladı, sonra Cumhuriyet düşmanları bu ülkeyi maalesef yönetmeye başladı. Sonraki süreçte Ergenekon ve balyoz süreci oldu. Her şeyin bir sebebi ve sonucu var. Bu sefer devrimci, Atatürkçü subaylara dönük bir komplo yapıldı. Türk Ordu’su adeta çökertildi, arkasından da 15 Temmuz hain darbe girişimi meydana geldi. Biz o dönemin aydınlanması gerekir diyoruz. Faillerin ortaya çıkması lazım diyoruz. Yargıdan ve siyasi iktidardan bu faillerin delillendirilerek ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Eğer gerçekten o dönem aydınlanırsa, Türkiye’nin bulunduğumuz noktaya geldiğini, FETÖ’nün nasıl ortaya çıktığını, ordumuza nasıl kumpas kurulduğunu, bu devletin nasıl içerden çökertilmeye çalışıldığını da net bir şekilde göreceğiz.”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri İlayda Sarıgül ve Bilal Öztürk tarafından, “Vurulduk Ey Halkım, Unutma Bizi” adlı şiir okundu. Anma töreni, karanfil sunumu ile sona erdi.

Kaynak: Köroğlu Gazetesi

  • “SİZİ UNUTMUYORUZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
  • “SİZİ UNUTMUYORUZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
  • “SİZİ UNUTMUYORUZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
  • “SİZİ UNUTMUYORUZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
  • “SİZİ UNUTMUYORUZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
  • “SİZİ UNUTMUYORUZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
  • “SİZİ UNUTMUYORUZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.