VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BOLU TEHDİT ALTINDA"

28 Ocak 2020

.......................

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremi önceden bilen Prof. Dr. Naci Görür, olası yeni depremler için uyarıda bulundu. Naci Görür, “Erzincan, Amasya, Bolu, Adapazarı tehdit altında” ifadelerini kullandı.

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. Depremin yaşandığı günden bu yana bölgede 900'ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. 6.8 şiddetindeki depremde şu ana kadar 41 kişi hayatını kaybederken, 45 kişi enkaz altından kurtarıldı.

NACİ GÖRÜR'DEN YENİ UYARI

3 ay önce Elazığ'ı depreme karşı uyaran Prof. Dr. Naci Görür, olası yeni depremler için uyarıda bulundu. 

"BOLU VE ADAPAZARI TEHDİT ALTINDA"

Görür, "Sıkışma kökenli faylar: Türkiye'de üç ana deprem bölgesi ayrılabilir. Birincisi Doğu Anadolu… Doğu Anadolu, Arap ve Afrika levhaları ile Avrasya levhası arasında sıkışıyor. Buna bağlı olarak Anadolu'da sıkışma kökenli faylar meydana geliyor. Buradaki faylar, bindirme fayları ve ters faylardır. Örnek olarak da Van Depremi'ni gösterebiliriz.
İki fay üzerinde depremler: 2'nci sistem, Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu doğrultu akımlı fay sistemleri… Şimdi bu iki fay boyunca Anadolu levhası, batıya doğru kaydığı için zaman zaman bu iki fay üzerinde depremler meydana geliyor. Nitekim Elazığ'daki deprem de bunlardan biri. Bu ikisi, Türkiye'nin deprem üreten en büyük fay sistemi. Kuzey Anadolu fayı Türkiye sınırlarında bin 600 kilometre, Doğu Anadolu fayı da yaklaşık 600 kilometre uzunlukta. Erzincan, Amasya, Bolu, Adapazarı  tehdit altında" dedi.

"UZUN ZAMAN DEPREM OLMAYAN YERLER TEHLİKELİ OLUR" 

Naci Görür, "Kuzey ve güney yönlü gerilme: 3'üncü sistemde Batı Anadolu; Kuzey Anadolu Fayı ve Doğu Anadolu Fayı boyunca hareket ettiği için, Batı Anadolu'da kuzey ve güney yönlü gerilme meydana geliyor. Buna bağlı olarak Orta Anadolu'nun graben sistemleri doğu-batı yönlü fayları meydana geliyor.İstanbul için 'deprem geliyorum' diyor: İstanbul zaten bas bas bağırıyor, bekliyoruz diye… İstanbul derken, Marmara'yı kast ediyorum" ifadelerini kulladı.

5 yorum yapılmış
  • vatandas
    29 Ocak 2020 • 05:01
    Mustafa bey bence acilen gerekli mercilere başvurun. Oturduğunuz apartmanı kontrol ettirin. Bu işin şakası olmaz.
  • eref
    30 Ocak 2020 • 05:47
    Sıkıyorsa şunun ayını gününü saatini bı söyleyince göreyim sizi. Tahmin tahmin yeter be
  • Misafir
    28 Ocak 2020 • 03:12
    Merhaba bu tarz haberler zaten su anda diken üstünde olan vatandaşı tedirginliğe sürükler sırf gündem diye devamlı bolu icin deprem uyarısı haberi yapıyorsunuz haberin iceriginde bir tane bolu geçen yer yok direk fay hattindan bahsediyor zaten herzamanki şeyler uzak.dogulu amcayida once bolu icin deprem haberi veriyo dediniz sonra yalanladiniz haber yaparken iyi araştırın ona göre yapin insanları yok yere strese sokmayın.
  • mustafa
    28 Ocak 2020 • 03:30
    Boluda hasarlı binaları sıvadılar içlerinde oturuyoruz.bizim bina ağır hasarlıydı imardan yıkım dediler mahkemeye verdik mahkeme heyeti geldi kırık yerlerin görünmediğni söyledi,çünkü o zaman devlet kurumları, denetim yapan firmalarla beraber çalıyorlardı,sonunda oturabilir raporu verdiler.
  • polat
    28 Ocak 2020 • 04:40
    Geriye ne kaldı? Bolu iki kez 7.4 ile sallandı.Eşi benzeri yeryüzünde bulunmuyor.Tünel bile çöktü.Hoca atıp tutuyor.Doğal olarak büyük İstanbul Depremi vuku bulduğunda , Bolu da tıpkı bir kayık gibi sallanacaktır. Alemle gelen düğün bayram!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.