VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“BU TAMAMEN GERİZEKALILIK”

5 Şubat 2020

...............................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Tepecik Mahallesi’ndeki Gücük deresinin taşmasıyla Belediye Meclisi Toplantısında  karayolları müteahhittine sert çıkışarak, “Bu tamamen müteahhittin suçu. Artık buna sel felaketi demeyeceğim. Bu tamamen aymazlık, gerizekalılık” dedi.

Bolu’da etkisini gösteren sağanak yağışın ardından Tepecik Mahallesi’nde bulunan ve Güney Çevre Yolu projesi için yönü değiştirilen Gücük Deresi taştı. Derenin taşması ile beraber mahalle sular altında kalırken, birçok vatandaş da mağdur oldu.

BU OLAY ONLARA CEVAP OLDU”

Bolu Belediye Meclisi Toplantısı Şubat Ayı 1. Oturumunda konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, müteahhitin yaptığı işlemle dereninin Tepecik Mahallesine verildiğini söyledi. Başkan Özcan,   “Artık buraya sel felaketi demeyeceğim. Bu tamamen aymazlık, gerizekalılık. Bu kelimeyi kullanmak istemiyordum. Arkadaşlar ben buraya gittiğimde şok oldum. Buraya geldiğimde ‘Bu yağmurdan bu olur mu?” diye sordum. Onlar da yağmurdan olmadığını söyledi. Dere taşmış. Yol yapılıyor biliyorsunuz, bizim karşı çıktığımız yol. Müteahhit efendi, karayollarına danışmadan, bizden izin almadan bu dereyi kapatmak için menfeze sert bir dönüşten sonra vermiş, menfezi de Tepecik mahallesine açık bırakmış. Yani resmen dereyi Tepecik mahallesine vermiş. Biz de oraya gittik. Sağ olsun DSİ oraya geldi. Sağ olsun AFAD geldi. Hepsi yardımcı oldular. Saat 16:00  itibari ile karayollarından hiçbir yetkili yoktu. Bu olay ne kadar haklı olduğumuzu da gösterdi. Böyle bir yapıya neden karşı çıktığımızı da bir kez daha anladık. Bu yola neden karşı çıkıyorsunuz diyenlere de cevap oldu” dedi.

“28 VATANDAŞIMIZ AĞIR MAĞDUR OLDU”

Karayolları yetkililerine hakkını helal etmediğini de söyleyen Başkan Özcan, “Ailelerimiz mağdur oldu. Bodrum katlarını 3 buçuk metreye kadar su bastı. Maddi hasar da var. 28 vatandaşımız ağır mağdur oldu. 15 tane Belediye personelimiz orada çalışıyor. Mağdur vatandaşlarımızın sıcak yemeklerini verdik.  Allah korusun can kaybı bile olabilirdi. Bu tamamen müteahhittin suçu. Resmen kasıt var gibi. Karayolları yetkililerine hakkımı helal etmiyorum. Çünkü vatandaşlar bize orada bir ton laf etti. Ne olduklarını anladılar ama çok geçti. Artık pişkinliklerinden mi utançlarından mı gelmediler” ifadelerini kullandı

2 yorum yapılmış
  • bolulu
    5 Şubat 2020 • 01:15
    memursene çıkan yol üzerindeki köprüde her yağmur yağışında tıkanıyor ve yol kapanıyor oraya büz konularak yapmak büyük bir yanlış altı geniş bir köprü yapılmalı
  • melungeon14
    6 Şubat 2020 • 08:12
    ee.bütün hizmet yollarını kapayacaklar..iş yaptırmayacaklar.iş yapamaki bir daha seçilme..siyasi baskı..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.