VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KARSU'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

13 Şubat 2020

.............................

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, “İşsizliğin bu kadar büyük safhalarda olduğunu düşünemiyordum. 50 yıla yakın iş adamıyım. Bu kadar büyük bir işsizlik görmedim. Çalışanlarda işten atılma veya yer değiştirme korkusu var. Diğerleri de akın akın iş arıyor. 20 gün önce Tanju Beyle konuştuk. İş başvurusunun 16 bini geçtiğini 17 bin civarında olduğunu söyledi.” diye konuştu.

Kentin önde gelen isimlerinin konuk olduğu ‘Cemiyet Sohbetleri’ programına katılarak BGC Yönetim Kurulu üyeleri ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karsu, partisinin Bolu Belediyesini kazanmasının ardından kentteki işsizliğin ne kadar büyük olduğunu anladıklarını kaydeden Karsu, “İşsizliğin bu kadar büyük safhalarda olduğunu düşünemiyordum. 50 yıla yakın iş adamıyım. Bu kadar büyük bir işsizlik görmedim. Çalışanlarda işten atılma veya yer değiştirme korkusu var. Diğerleri de akın akın iş arıyor. 20 gün önce Tanju Beyle konuştuk. İş başvurusunun 16 bini geçtiğini 17 bin civarında olduğunu söyledi.” diye konuştu.

“EN SABIRLI İNSANLAR İŞSİZ PARTİLİLERİMİZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a iş yaratması konusunda tavsiyelerde bulunduğunu anlatan Karsu, açıklamalarına şöyle devam etti, “En sabırlı insanlar bizim partideki işsiz insanlardır. Tanju Bey bana bizim partililerin kendisine hiçbir yükü olmadığını belirtti. Dışarıdan daha çok baskı varmış. Bende Tanju bey’e diyorum ki iş yaratmanız lazım. Kooperatifler yapacak, yeni iş yerleri açacaksınız, insanlara yön vereceksiniz diye aramızda konuşuyoruz. Hiçbir zaman birilerini işten çıkartalım gibi bir şey düşünmedik. İş üreterek onları istihdam etmeyi düşünüyoruz. 8-10 ayda her şeyi düzeltmek mümkün değil ama belediyede çok şeyin düzeldiğinin farkındayım. Bunları düzelteceğiz. Önceki belediyenin aksine o işi kim iyi yaparsa biz ona vereceğiz. Bizden olsun gözüyle bakmayacağız. Önce ülkenin durumu düzelecek, sonra da iş üreteceğiz. Bolu Belediyesi CHP’de diye projelerinde uygulatmaması, yer vermemesi doğru değil. Örneğin bunu İŞKUR yapıyor. Bunlar yanlış şeyler, bizi geriye iter. Siyasiler bugün var, yarın yok”  

CAMİ İLE CEM EVİ YAN YANA OLABİLİR

Kentte cem evi açılmasına ilişkin görüşlerini de dile getiren Karsu, “Tanrıyla insanın arasına kimsenin girmemesinden yanayım. Kişi istediği görüşte olabilir, istediği şekilde ibadet edebilmeli, istediği şekilde tanrısıyla konuşabilmeli. Bunu ister camide, ister cem evinde ister başka bir yerde yapmalı. Cem evi de tanrıya yaklaşmanın bir yolu. İnsanlar camiyi de cem evini de kutsal bilmelidirler. Bunun hiçbir mahsuru olduğunu düşünmüyorum aksine çok da faydası olduğunu düşünüyorum. En kötüsü muallakta, boşlukta kalmaktır. Cem evi açılabilir, insanlar giderler ibadetlerini yaparlar. Camiyle Cem evi de yan yana olabilir. Bunların bir mahsuru yok” şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.