VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BU KRİZ BİTSİN!

13 Şubat 2020

................................................

Haber: Sevgi PİLGİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ı karşı karşıya getiren billboard krizinin ardından konuşan CHP’li Özcan, billboardlara astırdığı ilanı savunarak, “Benim buradaki amacım Nurettin Doğanay’ı hedef göstermek değil, halkı doğru bilgilendirmek, halkı aydınlatmaktır. Tek derdim işçiler. İşsiz vatandaşlar nasıl engellendiklerini bilsinler. Bu İŞKUR programını 200 ailenin evine ekmek girmesi için istiyorum” dedi.

Başkanlık makamında basın toplantısı düzenleyen Başkan Özcan, Ak Partili Doğanay’ın kişisel cep telefonunu billboardlara astırmasının ardından başlayan gerginliği değerlendirdi. Billboardları savunan Özcan,  Bolu Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın  konuyu dağıtmaya çalıştığını vurgulayarak, “Biz  işçinin ekmeğiyle oynadınız diyoruz, o neden benim numaramı paylaştın diyor. Kendisi mazlumu oynamaya çalışıyor ama bir zalimden mazlum çıkmaz. Biz siyaset yapıyoruz. Eğer sen il başkanlığı yapıyorsan senin telefonun zaten herkeste olmalı. Benim telefonum herkeste olduğu için bugün ben burada oturuyorum. Sen telefonunu millete vermezsen İl Başkanlığından emekli olup gidersin. Aslında biz de bu konuda Sayın Doğanay’a yardımcı olduk. İnsanlar ona daha çok ulaşsın. Kendisi soluğu hemen karakolda almış.

BUNLAR KONUNUN ÖZÜNÜ SAPTIRMA ÇABALARI

Sayın Doğanay birkaç billboard hazırlayıp benim numaramı duyurursa çok mutlu olurum. Numaram olmayan vatandaşlarımız varsa onlarda da olmuş olur. Seni aramaları rahatız ediyorlarsa siyaseti bırakacaksın, mütahitliğe devam edeceksin. Bunlar konunun özünü saptırma çabaları. Konunun özü 200 kişiye ekmek verilmesine Nurettin Doğanay’ın engel oluşu. İŞKUR müdürü açıkça söylüyor zaten. ‘Bana ver deseler veririm, verme demezlerse vermem’ diye söylüyor.

İNSANLARI İŞ VAADİYLE KANDIRDILAR

Ben seçim boyunca yapamayacağım sözler vermedim. Kimseye de iş sözü vermedim. Kendi zihniyetleri böyle olduğu için bize mal etmeye çalışıyorlar. 34 bin kişi bugün AK Partili üyesi. Bu insanların yüzde 90’ını iş vaadiyle kandırdılar. 34 bin üyesi olan bir parti yıllarca insanlara iş vaatlerinde bulundular. Peki bunun sonucunda kamuya kaç kişiyi aldırdılar. Kendi yeğenleri, yöneticilerin çocuklarını aldırdılar. Ben İŞKUR müdürüne bu 200 kişiyi kura ile belirleyelim dedim, ben belirliyim demedim ki. Hala çağrıda bulunuyorum. Sen talimatı ver, noter huzurunda o 200 kişi belirlensin. 17 bin kişi iş başvurusunda bulundu. Ben onlar gibi kendi partimin menfaatlerini sağlamaya çalışmıyorum. Ben Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda siyaset yapıyorum. Devam de edeceğim. O yüzden o yıllardır aynı yerde sayıyor. O yüzden benim fikrim farklı olduğu için halk beni 4 kez Milletvekili ardından Belediye Başkanı olarak seçmiş. Benim kendisiyle bir sorunum yok. Bu sorun Nurettin Doğanay ile işsiz vatandaşlar arasındaki bir sorun. Bizim teklifimiz iş başı eğitimi ile alakalı. Diğeri de toplum yararına çalışma projesi.

Benim buradaki amacım Nurettin Doğanay’ı hedef göstermek değil, halkı doğru bilgilendirmek. Halkı aydınlatmaktır. Tek derdim işçiler. İşsiz vatandaşlar nasıl engellendiklerini bilsinler. Bu İŞKUR programını 200 kişi için istiyorum. 200 ailenin evine ekmek girsin istiyorum” şeklinde konuştu.

4 yorum yapılmış
  • Bolulu
    13 Şubat 2020 • 08:38
    Madem belediyeye işçi lazım neden işçileri neden çıkardınız kendi adamlarınızı işkurdan seçmece olarak almak için sağa sola çamur atıyorsunuz lütfen siyaseti başka kulvarda yapın milletin hakkını yiyerek siyasette kayıkçı kavgası yapmayın yönetecekseniz memleketi dürüstçe beşe Show yapmadan yönetin.
  • mahmut
    14 Şubat 2020 • 04:12
    Olayla ilgili bir şey demiyorum fakat bir belediye başkanı makamında olan kişi nasıl olur da bilboardlardan birinin cep telefonunu paylaşır. Bunun başına iş açacağını nasıl bilmez. Bütün kurumlarda, okullarda dahi kişisel bilgilerin gizliliği çalışmaları yapılırken bu nasıl bir bilgisizliktir.
  • AhmetSert
    15 Şubat 2020 • 07:19
    Bu olumsuz yorumlari yazanlar ve yayinlayanlar Tanju Beyi kabullenemeyen AKP yandaslaridir.Gormuyor musunuz Is Kur Muduru bile siyasi otoritenin emrinde.Cit yok.
  • karlani
    15 Şubat 2020 • 14:23
    Bundan 3 ay önce çıkarılan işçiler olarak yanınıza geldik. Yoğunluğundan dolayı Tanju bey ile görüşme şansımız olmadı. Görüşmüş olduğumuz Başkan Yardımcıları bizlere, çıkarıldığınız birimlerde ihtiyaç olması dahilinde ilk alınacak olanlar sizlersiniz dediler. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Umarım hak yerini bulur. Bulmazsada ciddi anlamda renk belli olacak!!!!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.