VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“HER İŞİ EHLİNE BIRAKMAK GEREKİR”

26 Şubat 2020

.................................

HABER- Sevgi Pilgi / Ayşe Songül Erhan

Bolu’da deri işleyen sayılı esnaflardan biri olan Vizyon Dericilik’in sahibi Mehmet Arslan Bolu’da bir marka haline geldi. Deriden yapılan ürünlerin her birinin farklı bir sektör olduğunu belirten Mehmet Arslan, “İşi ehline versinler. Bir tamir işi olduğunda çantacılar çanta işine, kalıpçılar kalıp işine, deri montçular deri mont işine baksın. Para kazanmak için iyi bilmedikleri kısma da el atmasınlar herkes kendi işini yapmalı” şeklinde konuştu.

Bolu’da Güler 2 İşhanı’nda bulunan Vizyon Dericilik’in sahibi 46 yaşındaki Mehmet Arslan 36 yıldır bu mesleği yapıyor. Arslan, “Önceden Düzce’deydim, 7 yıl önce Bolu’ya geldik. 10 yaşında babam beni Düzce’de derimont ustasının yanına çıraklığa verdi. Sonradan işi öğrendim, kendim yapmaya başladım. Deri bana İzmir, İstanbul’dan ham hali ile geliyor. Biz burada kesip dikiyoruz, tüm işlemler elimizden geçiyor. Bu işi çok severek yapıyorum. Çocuklarım bu alanda gitmeyi seçmediler ama yeğenim Ali’yi çırak olarak yetiştiriyorum” ifadelerini kullandı.

“BATI KARADENİZ’DE BU İŞİ BİZİM ÇAPIMIZDA YAPAN YOK”

Arslan, “Bu işi bizim çapta yapan sadece Bolu’da değil Batı Karadeniz’de de kimse yok. Yani imalatından itibaren her aşamasına kadar yapan yok. Hem imalatını, hem de konfeksiyon işini yapıyorum. Deri halinde bize geliyor, biz onların kalıbını hazırlıyoruz. Parça parça kesiyoruz, sonra da işliyoruz.  İstanbul ve Düzce’de de imalathanemiz var. Kardeşim ile birlikte çalışıyoruz. O Düzce’de ben burada mesleğimizi icra ediyoruz” dedi.

“HER İŞİ EHLİNE BIRAKMAK GEREKİR”

Çanta, kemer, ayakkabının ayrı bir sektör olduğunu dile getiren Mehmet Arslan, “Hiç birinin ustası birbirine benzemez, onlar farklı farklı işler.  Biz deri ceket, mont, yapıyoruz. Bizim işimiz sezonluk iş. Yazın iş olmuyor. İnsanlar yazın deri kullanmaz. Yazın da fuarlara gidiyoruz. Özel dikim, özel siparişler yaparız” şeklinde konuştu. 

Meslektaşlarına tavsiyelerde de bulunan Mehmet Arslan, “İşi ehline versinler. Bir tamir işi olduğunda çantacılar çanta işine, kalıpçılar kalıp işine, dericiler montçular derici mont işine baksın. Para kazanmak için iyi bilmedikleri kısma da el atmasınlar herkes kendi işini yapmalı” ifadelerini kullandı.

“BU MESLEĞİN GELECEĞİ YOK”

Mehmet Arslan, “Türkiye, Osmanlı’dan beri deri ile haşır neşir halde. Bu bağ 100 yıllar öncesine dayanıyor. Ama bu mesleğin geleceği yok. Eleman yetişmiyor. Bizim işimizde fabrikasyon yok. Bizim işimiz hep elde. Devlet bizim sektörlere destek vermiyor. İşi hakikaten hakkıyla yapana verilmeli ve destek sağlanmalı. Sektörümüz ağır bir sektör. Meşakkatli ve ağır bir iş. O yüzden bu işi tercih eden ve devam ettiren çok az kişi var. Gerede’de tabakhane işliyor. Onlar hayvanın sırtından çıkan deriyi işliyor. Sonra bize geliyor. Biz de kesiyoruz, ceket haline getiriyoruz, tasarım işi bize ait.  Bu işte kazancımız çok olmuyor. Kar marjlarımız düşük. Maliyeti yüksek olduğu için fazla kar payı koyamıyoruz. Tamirden kar elde ediyoruz” ifadelerini kullandı.

  • “HER İŞİ EHLİNE BIRAKMAK GEREKİR”
  • “HER İŞİ EHLİNE BIRAKMAK GEREKİR”
  • “HER İŞİ EHLİNE BIRAKMAK GEREKİR”
  • “HER İŞİ EHLİNE BIRAKMAK GEREKİR”
  • “HER İŞİ EHLİNE BIRAKMAK GEREKİR”
1 yorum yapılmış
  • MehmetDEMR
    26 Şubat 2020 • 11:17
    Arkadaşlarla 5-6 takım mont ve ceket aldık gerçekten kaliteli sağlam ürünlerdi 8 yıl oldu bir defa daraltma tamiratınıda yaptı ellerine sağlık usta bol kazançlar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.