VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

PAZARLARDA KORONA VİRÜS TEDBİRİ

21 Mart 2020

............................................

Haber: Adnan KARABULUT

Bolu’da, pazar esnafı korona virüsüne karşı eldiven ve maske takarak, vatandaşları tezgahlarına astıkları “Bugünler geçince söz size poşetleri kendiniz dolduracaksınız” yazılı kağıtlar ile ürünlere dokunulmaması konusunda uyardı.

Bolu’da, korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında pazar esnafı da hem kendilerini hem de vatandaşları salgına yönelik korumaya aldı. Bahçelievler mahallesinde kurulan pazar alanında bulunan esnaflar Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası tarafından dağıtılan eldiven ve maskeleri takarak ürünlerini satmaya başladılar.  Ayrıca tezgahlarının üzerine “Bugünler geçince söz size poşetleri kendiniz dolduracaksınız”, “Sağlığınız için elle temastan kaçının”, “Lütfen eldivensiz ürünlere dokunmayınız” yazılı kağıtları koyan esnaflar, vatandaşları ürün alırken temasta bulunmamaları konusunda uyardı. Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal ise, pazar alanında dolaşarak hem vatandaşları hem de esnafı ürünlere eldivensiz dokunmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

“BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLALIM”

20 yıldır esnaflık yapan Erkan Altındal, “Özellikle rica ediyoruz, ürünlere ellerini sürmesinler. Biz pazar esnafı olarak mutlaka eldiven kullanıyoruz. Ürünlerimize virüs bulaşmaması için eldivenlerimizi sık sık değiştiriyoruz. Vatandaşlardan da ısrar etmemelerini rica ediyoruz. Biz onlara ürünlerin en güzelini vermeye çalışıyoruz. Bu dönemi atlatacağız. Mümkün olduğunda birbirimize yardımcı olalım” dedi.

Uygulamayı beğendiğini ifade eden Güzin Koç isimli vatandaş ise, “Bence çok güzel bir uygulama olmuş. Mikrop dokundukları yerde kaldığı için bize de, evde çocuklarımıza da bulaşması olağan dışı değil. Herkes maskesini, eldivenini takıp hem kendini hem de etrafındakileri korumaya alırsa çok güzel olur” şeklinde konuştu.

  • PAZARLARDA KORONA VİRÜS TEDBİRİ
  • PAZARLARDA KORONA VİRÜS TEDBİRİ
  • PAZARLARDA KORONA VİRÜS TEDBİRİ
  • PAZARLARDA KORONA VİRÜS TEDBİRİ
  • PAZARLARDA KORONA VİRÜS TEDBİRİ
  • PAZARLARDA KORONA VİRÜS TEDBİRİ
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.