VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA KRİTİK KORONA VİRÜS ÖNLEMİ

24 Mart 2020

.............................

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca çok kritik iki önlem alındı. Bolu Adalet Sarayı’nda nöbetleşe çalışma sistemine geçildi. Nöbetçi Cumhuriyet savcıları ve personele ise kıyafet serbestliği getirildi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, koronavirüs önlemleri kapsamında bir dizi tedbir aldı. Acil ve tutuklu işler başta olmak üzere hizmetin sürekliliği için gerekli tedbirler kapsamında 30 Nisan’a kadar işlerin yürütülmesi için Bolu Adalet Sarayı’nda her hafta 3 Cumhuriyet savcısının nöbetçi olmasına karar verildi.

NÖBETLEŞE ÇALIŞMA SİSTEMİ

Arzu Kaya’nın haberine göre, idari izinliler ile uzaktan veya dönüşümlü çalışan Cumhuriyet savcılarının ve personelin görev mahallerinden ayrılmayarak hizmetlerine ihtiyaç duyulduğunda çağrıldıkları anda görevlerine dönmek zorunda oldukları bildirilirken, soruşturma, ilamat ve infaz yazı işleri müdürleri ile idari işler müdürünün kendi aralarında birer haftalık nöbetler halinde görev yapmaları kararlaştırıldı.

İLK KEZ BU ÖNLEMLER ALINDI

İdari işler müdürlüğünce adliyenin temizlik başta olmak üzere diğer hizmetleri ve teknik işleri için yeteri kadar personel bulundurarak nöbet çizelgesi oluşturulması belirlenirken, bir dizi tedbir daha alındı.

Türkiye’deki adliyeler içinde ilk kez bazı önlemleri de Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı aldı. O önlemler içinde en dikkat çekenlerden biri, nöbetçi Cumhuriyet savcıları ve personelin kıyafetleri ile evlerine dönecekleri gözetilerek koronavirüs önlemleri kapsamında, yıkanması kolay serbest kıyafetlerle nöbetlerine devam edebilmelerinin önünün açılması. Bir diğeri ise eşi ya da temas ettiği aile bireylerinden birisi sağlık çalışanı olan Cumhuriyet savcısı ya da personele sağlık çalışanına destek olmak ve hastalığın bulaşıcılığını önlemek amacıyla öncelikle idari izin verilmesi kararı alındı.

Bu önlemler Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman imzasıyla Bolu Cumhuriyet savcıları, yazı işleri müdürleri, idari işler müdürü ve tüm personele tebliğ edildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.