VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"KİMSE YATAĞA AÇ GİRMEYECEK"

20 Nisan 2020

.....................................................................

Haber: Sevgi PİLGİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren ihtiyaç sahibi ailelere 10 bin 283 gıda kolisi yardımı yaptıklarını açıklayarak, “Ramazan ayı sonuna kadar bu rakamı 20 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Özgürbolu Gazetesi Editörü Bülent  Velioğlu’nun sosyal medyadaki canlı yayınında sorularını yanıtlayan Özcan, koronavirüs günlerinde yaptıkları çalışmalarını anlattı. Bolu’nun koronavirüs için alınan tedbirlere büyük oranda uyduğunu dile getiren Başkan Özcan, “Nüfusuna göre korona virüs ile ilgili en fazla sosyal yardım yapan, en fazla bütçe ayıran belediyeyiz. En fazla dezenfeksiyon ilacı kullanan biziz.

EN FAZLA KAYNAK SAĞLAYAN BELEDİYE BİZİZ

Bolu’da nüfusuna göre vaka sayısı çok az. Sadece bir vefat var. Nüfusuna göre en fazla maddi kaynak sağlayan belediye biziz. 12 milyona yakın kaynak ayırdık. Tüm STK’ları göreve çağırıyorum. Bu yardım işi sadece belediyelere ait değil” diye konuştu. 
Her gün makamına giderek çok sayıda kişi ile karşılaşan Başkan Özcan, tedbir amaçlı kendisine koronavirüs testi yaptırdığını belirterek, “Belediyede şu ana kadar koronavirüs vakasına rastlanmadı. Ben de tedbir amaçlı test yaptım. Test sonucum negatif çıktı. Belediye binamızda termal kameramız da mevcut. Kapıdan girdiğiniz gibi ateşinizi ölçüyor” dedi.

TÜM İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ
Özcan, koronavirüs günlerinde Bolu Belediyesinin ihtiyaç sahiplerine yardım kolileri gönderdiklerini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu süreçte 10 bin 283 gıda kolisi yardımı yaptık. Ramazan ayının sonuna kadar bu sayıyı 20 binin üzerine çıkartmaya çalışacağız. 65 yaş üstü 6 bin 118 vatandaşı birebir aradık. Hatta yanlışlıkla eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı da aradık. Bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sorduk.  Günde bin 200 kişiye sıcak yemek veriyoruz. Vatandaşların yatağa aç girmemesi için çaba gösteriyoruz. Tüm ihtiyaç sahibi  vatandaşlara ulaşmaya çalışıyoruz”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.