VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

65 MİLYONLUK DEV PROJE

12 Mayıs 2020

.............................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Su arıtma tesisinde yapılacak olan dev proje için incelemelerde bulundu. Özcan, “Bolu Belediyesi tarihinin değer olarak en büyük projesinin başlattık. Burası 65 Milyon TL değerinde ileri biyolojik arıtma. Bu sistemle sudaki karbonun yanında, azot ve fosforu da temizlemiş olacağız. Tesis kapasitemizi ise 2 katına çıkaracağız” dedi.

Su Arıtma Tesisi’nde yapılacak olan 65 Milyon TL yatırım bedelli dev proje olan ‘İleri Biyolojik Su arıtma Tesisi’ için incelemelerde bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bolu Belediyesi tarihinin değer olarak en büyük projesinin başlattık. Burası 65 Milyon TL değerinde ileri biyolojik arıtma. Bizim büyüklüğümüzdeki diğer şehirlerde bu teknolojiye sahip arıtma yok, bu sistem diğer illere de örnek olacak bir proje. Buradaki eski sistem klasik aktif çamur arıtma sistemi olarak geçiyor, şu ana kadar burada arıtma derken sadece karbonu bertaraf edebiliyorduk. Ama bu ileri biyolojik arıtma sistemimiz ile karbonun yanında azot ve fosforu da temizlemiş olacağız. Şu anda bu tesisin kapasitesi 39 bin metreküp. Yeni sistem devreye girdiğinde kapasite 2 katına çıkarak 72 bin metreküp olacak. Böylelikle 2035 ve hatta 2040’a kadar yeni bir tesise ihtiyacımız olmayacak. Bundan sonra tesis büyütme çalışmalarına da uygun bir sistem olduğu için daha sonraki maliyetleri oldukça düşürecek. Amacımız eskiden yeniye geçiş yaparken bir süre arıtmanın kapalı kalması gerekecek ama biz kapatmadan arıtmaya devam edeceğiz. Bu arıtmadaki kokudan dolayı mağdur olan köylere de müjdemiz olsun artık bu kötü kokuyu tamamen kaldıracağız. Çıkış suyuna ultraviyole entegre ederek, çıkan suyun önce buradaki yeşil alan ve ardından bolu içindeki yeşil alanlarda kullanılması sağlanacak” ifadelerini kullandı.

  • 65 MİLYONLUK DEV PROJE
  • 65 MİLYONLUK DEV PROJE
  • 65 MİLYONLUK DEV PROJE
  • 65 MİLYONLUK DEV PROJE
  • 65 MİLYONLUK DEV PROJE
  • 65 MİLYONLUK DEV PROJE
3 yorum yapılmış
  • Karamanl
    12 Mayıs 2020 • 06:13
    Sayın Başkanımız Tanju Özcan'a ve Başkan Yardımcısı Feridun Beye özverili çalışmalarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Bu zorlu dönemden sonra daha yaşanabilir ve güzel günlerde buluşmak dileğiyle.
  • Burak
    12 Mayıs 2020 • 16:43
    Her birimde bir tane adnan bey olsun belediye bir okadar daha olur
  • cihangir
    13 Mayıs 2020 • 00:33
    belediye meydanında bir kişi elinde kürekle dolaşıyor,börekciler sokaktaki asfalt ortadan kesilmiş beklemede,akbank yanı merdivenler inşaat halinde,caddede yıkılan aydınlatma direkleri malum,yürümeyen merdivenler ha keza durmakta,sıra geldi arıtma suyuna.oda yapılırsa her şey tamam,demekki suya zam gelecek hazır olalım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.