VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÜLKÜCÜLER YARDIM ELİNİ UZATTI

22 Mayıs 2020

.......................................

HABER- Mutlu Yuca

Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül,  geçen yıla oranla koronavirüs sürecinde vatandaşlardan gelen yardım miktarlarının yaklaşık 3 kat attığını belirterek, “Salgın sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 30 bin TL para yardımı yaparak gıda kolileri dağıttık” dedi.

Koronavirüs sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak için ekipler oluşturduklarını anlatan Akgül, “Vatandaşlarımıza hem gıda yardımları hem maddi yardımlar hem alışveriş desteği yaparak sıkıntıya düşürmemek adına ne yapabiliriz diye ekiplerimizle sürekli istişareler içinde olduk. Akabinde sürecin ilerlemesiyle 65 yaş üstü vatandaşlarımıza, engelli vatandaşlarımıza, kronik hastalara sokağa  çıkma yasağı geldi. Bununla alakalı da yine  Bolu Ülkü Ocakları teşkilatlarımız 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın irtibat numaralarını  sosyal medya aracılığıyla duyurarak 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, engelli vatandaşlarımızın bir telefonuyla vefa destek gruplarının yaptığı gibi hem onlara destek olmak adına yani devletimizin de yükünü biraz hafifletebilmek adına ekiplerimiz mücadele içinde oldular.” diye konuştu. 

PARA YARDIMLARI VE GIDA KOLİLERİ DAĞITILDI

Ramazan ayının başlamasıyla beraber hayırsever iş adamlarının temin ettiği gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyleyen Akgül, açıklamalarına şöyle devam etti.
“Vatandaşlarımızın bizlere ulaştırdığı zekat, fitre, sadaka olarak nakit olarak gönderilen yaklaşık 30 bin TL civarı para yine ihtiyacı olanlara kira yardımı, doğalgaz, elektrik faturası veya gıda olarak değerlendirilmek üzere nakit olarak teslim edildi. Yine bizim Bolu’da ülkü evlerimiz vardı. Bu evlerimizde büyük şehirlere gidemeyen öğrenci arkadaşlarımızın barınma ihtiyaçları, gıda yardımları, doğalgaz, elektrik ödemeleri yine bu arkadaşlarımıza da destek onları da burada mağdur etmeden sahip çıkmaya çalıştık.”

GEÇEN YILA ORANLA YARDIMLAR ARTTI 

Koronavirüs sürecinde geçen yıla oranla yardım miktarlarında artış yaşandığını kaydeden Akgül, “Biz geçtiğimiz Ramazan ayında bin koli civarında yardım kolisi dağıttık. Şimdi toplasanız 5 bin 7 bin civarında maksimum 10 bin civarında para girişi oldu. Bu yılda yaptığımız faaliyette görülüyor ki bu destek 3 katına 5 katına çıkmış. Yani insanlar tabi ki sıkıntıda. Türk milletinin özelliğinde yaratılışında vardır sıkıntıda birlik beraberlik ve kenetlenme. Siyasi çatışmalar da olsa fikri ayrılıklarda olsa bu tip sıkıntılarda Türk milleti birbirine kenetlenip birbirine sahip çıkmakta. Bu da geçen yıla oranla kıyasladığımızda kumanyalardan yardımlardan gelen bağışlarla 3 katına 5 katına çıktığı görülüyor. Bu da bizim için bu milletin fedakarlığını birbirine olan bağlılığını gösteriyor. Bu durum da bize memnuniyet veriyor.” İfadelerini kullandı.

SÜREÇ SONUNDA İLK YEMEĞİMİ TEŞKİLATLA BİRLİKTE YİYECEĞİM

Koronavirüs sürecinde Ülkü Ocaklarının boş kalmasının kendisini duygusallaştırdığını ifade eden Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi ocakta 3-5 kişi yöneticilerimizle toparlanıyoruz . Bu bizi duygusallaştırıyor. Üniversiteli gençlerimizle üniversite de bu bahar ayı gelmişti, 3 Mayıs programlarımız vardı. 27 Mart’ta konserimiz vardı. Ankara, Çanakkale gezimiz vardı. Hepsini iptal etmek durumunda kaldık. İnşallah daha güçlü bir şekilde yeter ki Türkiye devletimiz kendini toparlasın güzel günler gelsin. Biz yine güçlü bir şekilde sahalarda birlik ve beraberlik içerisinde olacağız inşallah. İlk yemeğimi teşkilatla beraber yiyeceğim. İnşallah toplu bir yemek, eğlence, birlik ve beraberlik adına sadece teşkilatlarımızla, ilçelerimizle bir arada olabileceğimiz güzel bir yemek programı organize etmeyi düşünüyoruz. “

  • ÜLKÜCÜLER YARDIM ELİNİ UZATTI
1 yorum yapılmış
  • drtdivanl
    23 Mayıs 2020 • 02:14
    Vesile olanlardan ve emeği geçenlerden ALLAH razı olsun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.