VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KREŞLER YENİDEN AÇILDI

6 Haziran 2020

..........................................................

HABER: Havva AKÇA - Berfin MUTLU

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan okul öncesi eğitim kurumları ve kreşler 2 buçuk ayın ardından yeniden açıldı. Özel Bolu Düşler Ülkesi Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurucusu Basri Karataş, ‘’ Biz bu süreçte bütün tedbirimizi aldık. Kreşimizi tamamen dezenfekte ettirdik. Velilerimizi her gün bilgilendiriyoruz’’ dedi.

 

Korona virüs önlemleri kapsamında 2 buçuk aydan beri kapalı olan kreşler ve özel okul öncesi eğitim kurumları yeni normalleşme dönemiyle beraber yeniden açıldı. Her türlü tedbirlerini aldıklarını belirten Özel Bolu Düşler Ülkesi Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurucusu Basri Karataş, ‘’Covid-19 dünyayı sarstığı gibi bizi de sarstı. 3 aydan beri kapalıyız. Buranın kirası, personelin maaşı gibi durumlarda devletimiz sağ olsun destek oldu ama bu bazı şeyleri kapatması pek mümkün değil. Biz bu süreçte bütün tedbirimizi aldık. Mesela kreşimizi tamamen dezenfekte ettirdik. Her türlü imkanı aldık. 4-5 defa çocuklarımızın ateşi ölçülüyor, onların sosyal mesafeye uyması için elimizden geleni yapıyoruz ama biliyorsunuz çocuk bunlar. Camlar açılıyor sınıf sürekli havalandırılıyor bununla birlikte yemeklerinde hijyene çok dikkat ediyoruz, devamlı kullanılan kapı kolları, tuvaletler sık sık dezenfekte ediliyor. Ne kadar temizliğe dikkat edersek kendimizi bu hastalıktan o kadar iyi koruruz” dedi.

“Her gün veliler bilgilendiriliyor”

Basri Karataş, ”Şu anda olan personellerimizden hiçbirini biz çıkarmadık. Toplam 7 kişiyiz sadece bir personelimiz izinli ama öğrenci bekliyoruz. Öğrenci olursa burası hayat bulacak. Evvelden bir sınıfta bulunması gereken öğrenciler yönetmeliğe göre 20 öğrenciydi.  Şu anda bu 20 öğrenciyi alamıyoruz sınıfa sosyal mesafeden dolayı sınıflar 10'ar kişiye düştü. Maske kullanıyor çocuklar ancak bizim öğretmeye çalışmamıza rağmen maskeyi fazla tutmuyorlar. Sosyal mesafeyi tutmaya çalışıyoruz. Mesela bir öğrencinin kullandığı oyuncağı diğeri aynı anda kullanamıyor. Değiştirmek istiyorsak oyuncakları önce dezenfekte ediyoruz sonra değiştiriyoruz. Hijyen noktamız mevcut, çocukların dışarı kıyafetlerini değiştiriyoruz. Giderken de bu eşyaları veliye teslim ediyoruz. Her gün veliyle konuşup bilgi veriyoruz. Çocuğun günde bir fotoğrafını yolluyoruz . Yaptığımız her şeyi defterlere yazıyoruz. Veli bunları gördüğünden dolayı güveniyor’’ şeklinde konuştu.

‘’Talep var ama tedirginlikte var’’

Hijyen konusunda çocukları devamlı bilgilendirdiklerini belirten Karataş, ‘’Çocuklarımıza el yıkama konusunda, tuvalet eğitimi konusunda, yemek yeme, sosyal mesafe gibi konularda eğitim veriyoruz.  Covid-19 dolayısıyla tabi herkeste bir korku var. Talep var ama tedirginlikte var. Talep olmazsa biz zorlanırız kira, vergiler, öğretmenlerin maaşı gibi. Tabi ki gelen veliler hijyen konularda önyargılı olabiliyorlar. Bizim velilerimiz bizi bildiği için güveniyorlar. Ancak tabii ki yeni kayıtlarda insanlar hijyen konusunda önyargılı olabiliyorlar. Çocuklar yalan söylemez her şeyi onlardan öğrenebilirsiniz. Yani hijyen kurallarına aykırı bir durumda aileleri sorduğunda doğruyu söyleyeceklerdir. Velilerimiz rahat olsunlar. Bizim hijyen konusunda tedbirlerimiz oldukça fazla. Bu anlattıklarımın dışında Bakanlık bizden bir izolasyon odası açmamızı istedi. Şuan bir izolasyon odamız mevcut. Herhangi şüpheli bir durum görülen hasta olan öğrencileri izolasyon odamızda tutuyoruz. Şunu da eklemek istiyorum bu rahatsızlıktan vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum. Allah bu milleti bu beladan kurtarsın çünkü hepimizi etkiledi’’ ifadelerini kullandı.

  • KREŞLER YENİDEN AÇILDI
  • KREŞLER YENİDEN AÇILDI
  • KREŞLER YENİDEN AÇILDI
  • KREŞLER YENİDEN AÇILDI
  • KREŞLER YENİDEN AÇILDI
  • KREŞLER YENİDEN AÇILDI
  • KREŞLER YENİDEN AÇILDI
  • KREŞLER YENİDEN AÇILDI
  • KREŞLER YENİDEN AÇILDI
  • KREŞLER YENİDEN AÇILDI
  • KREŞLER YENİDEN AÇILDI
  • KREŞLER YENİDEN AÇILDI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.