VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA UYARI

7 Haziran 2020

.............................................................................

Bolu Belediyesi, 10 yıllık ömrünü doldurmuş ön ödemeli dijital su sayaçları için kalibrasyon işlemlerinin başladığını duyurdu.

Bolu Belediyesi ön ödemeli dijital su sayaçları ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 10 yıllık ömrünü doldurmuş ön ödemeli dijital su sayaçlarının kalibrasyon işlemlerinin başladığını duyurdu.

Kalibrasyon işlemlerinin yönetmelik gereği zorunlu olduğu belirtilerek, “05.05.2015 tarih 28994 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemleri Su Kayıpları’nın Tespiti başlıklı 8. maddenin 3. fıkrasında ‘Bütün sayaçların düzenli olarak bakımının ve kalibrasyonunun yapılması veya yenilenmesi, ölçüm hassasiyeti düşük, ölçüm hassasiyetini kaybetmiş ve 10 yıldan eski sayaçların, su kalitesine, kullanım maksadına ve günün teknolojisine uygun ölçüm hassasiyeti yüksek sayaçlar ile değiştirilmesi sağlanır’ hükmü gereği; 10 yıllık ömrünü doldurmuş olan ön ödemeli dijital su sayaçları Manas A.Ş. tarafından sökülerek bakım ve kalibrasyon işlemleri yapılacaktır. Bu süre içinde ise sökülen su sayaçlarının yerine geçici servis sayacı bağlanıp olup, bakım ve kalibrasyon işlemleri bittikten sonra abonenin sayaçlarının montajı yeniden yapılacaktır” denildi.

4 yorum yapılmış
  • Ali
    7 Haziran 2020 • 11:50
    Zaten alaattin baskan bosuna mecbur etti insanlari sirf birilerine para kazandirmak icin degistirtti saglam su saatlerini
  • Veli
    7 Haziran 2020 • 22:17
    Ev sıfır, su ilk abonelik, saat 6 aylık. Emlak Vergisi öderken fark ettim ki yanında benden de su saati kalibrasyon bedeli alınıyor. Haksızlık bu. Bu suya yapılan indirimin geri alınma şekillerinden biri sadece.
  • Selahattin
    8 Haziran 2020 • 09:07
    Yeni su sayacınada bakım ücreti alınıyor saatim 3 aylık biride 9 senelik kartlı saat para almak için bir yol bulunmuş demek oluyor
  • Ekremzcan
    8 Haziran 2020 • 12:25
    Kalibrasyon ücreti yazmışlar.Bolu belediyesini arayınca kalibrasyon yapılmadığını belirttiler. Yapılmayan kalibrasyon parası isteniyor. 10 yıl dolmadı.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.