VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

153 BİN KİŞİYE ANTİKOR TESTİ YAPILACAK

10 Haziran 2020

................................

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ildeki 153 bin kişiye antikor testi yapılacak. Sağlık ekipleri gittikleri haneden bir kişiyi örnek seçecek. Kişiye PSR testi yapılarak kan örneği alıp antikor bakılacak. 

Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekipler ülke genelinde vatandaşların evlerini ziyaret ederek antikor testi yapacak. Antikor testi sayesinde kişinin koronavirüs geçirip geçirmediği, bağışıklık kazanıp kazanılmadığı tespit edilecek. Pazartesi günü başlayacak uygulama kapsamında sağlık ekipleri 81 ilde 153 bin eve giderek antikor testi yapacak. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, "Sağlık personelimiz 81 ilde 153 bin kadar haneye giderek haneden bir kişiyi örnek seçecek. Kişiye PSR testi yapacak. Biraz da kan örneği alıp antikor bakılacak. Bu antikor da bize hastalık geçirip geçirmediğini, bağışıklık kazanıp kazanmadığını gösterecek. " dedi.
Bolu’da da İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan filyasyon ekipleri belirlenecek adreslere giderek vatandaşlara antikor testi yapacaklar.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.