VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"ERDOĞAN'IN AYAKKABILARINI BOYADIM"

19 Haziran 2020

......................................

ÖZEL HABER- Ayşe Songül ERHAN

Bolu’da, belediye lostra salonunda ayakkabı boyacılığı yapan 76 yaşındaki Servet Güneç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine çok yardım ettiğini belirterek, “Belediye Başkanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan ayakkabılarını boyatmak için bana gelirdi. Çayımı içer, benimle sohbet ederdi. Diğer ayakkabı boyacıları beni tehdit ediyordu. Erdoğan, bana açık alanda bir yer verdi ve ‘Seni buradan kimse kaldıramaz korkma, burası artık senin’ dedi” şeklinde konuştu.

Bolu’nun Kıbrısçık İlçesi’nde dünyaya gelen ve halen Çıkınlar Mahallesi'nde yaşayan 76 yaşındaki Servet Güneç, geçimini 29 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak sağlıyor. Bolu Belediyesi'ne bağlı lostro salonunda ayakkabı boyacılığı yağan ve günlük kazancının karnını doyuracak kadar olduğunu ifade eden Servet Güneç, korona virüs sürecinin ayakkabı boyacılığını da olumsuz yönde etkilediğini söyledi. 

“DİĞER BOYACILAR TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİM”

7 çocuk babası olan Güneç, Karacasu’daki kereste fabrikasından işçi olarak emekli olduktan sonra iş bulmak için 1991 yılında İstanbul’a gitti. Güneç, burada bir lokantada çalışırken arkadaşının tavsiyesi üzerine ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı. İlk olarak İstanbul Beyazıt’ta ayyakabı boyacılığına başladığını ve ardından Aksaray’da devam ettiğini belirten Güneç, “Burada çingeneler birlik olmuş boyacılık işini sahiplenmişlerdi. Her gün gelip, ‘Dayı sen bu işi yapamazsın, biz burada boyacılığa senelerimizi verdik, eşyalarını topla git, bir daha gelme’ diyerek beni tehdit ediyorlar, ben ise direnerek işimin başına oturmaya devam ediyordum. Bir gün bu olay sivil polislere denk geldi, polisler çingenelere beni sıkıştırmaya devam ederlerse kimsenin burada boyacılık yapamayacağını söylediler. Böylelikle meslek hayatımın ilk ve en zorlu dönemini atlatmış oldum” dedi.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN AYAKKABI BOYACISIYIM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde kendisine çok yardımı olduğunu ifade eden ayakkabı boyacısı Güneç, “Recep Tayyip Erdoğan ayakkabılarını boyatmak için bana gelir ve çayımı içtikten sonra benimli sohbet ederdi. Bana açık alanda kasetçinin önünde bir yer verdi. ‘Seni buradan kimse kaldıramaz korkma, burası artık senin’ diyerek bana kartını ve numarasını verdi. Orada işi tutturdum, sigara da satıyordum” ifadelerini kullandı.

“TANIDIKLARIM MESLEĞİMİ HOR GÖRDÜLER”

Güneç, “Bir gün sigara satan diğer esnaflardan biri müşteri olarak geldi. Onlar da benim sigara satmamdan rahatsız oluyorlardı. Ayakkabısını boyamak isterken bana sorun çıkardı. Aramızda çıkan tartışma sonrası müşterinin arkadaşları toplanıp beni dövmek için geldiler. Ben de o sırada Bolu’ya geri dönüş yaptım. Bolu’ya geri döndüğümde tanıdıklarım mesleğimi hor gördüler. ‘Sen bu işe düşecek adam mıydın’ dediler. Bu duruma çok üzüldüm. Ancak helal yoldan ekmek parası kazanarak mesleğimi severek yapıyorum” şeklinde konuştu.

  • "ERDOĞAN'IN AYAKKABILARINI BOYADIM"
  • "ERDOĞAN'IN AYAKKABILARINI BOYADIM"
  • "ERDOĞAN'IN AYAKKABILARINI BOYADIM"
  • "ERDOĞAN'IN AYAKKABILARINI BOYADIM"
  • "ERDOĞAN'IN AYAKKABILARINI BOYADIM"
2 yorum yapılmış
  • Sabri
    19 Haziran 2020 • 11:56
    Bu adam benim babam adam gibi adam
  • Adnandoan
    19 Haziran 2020 • 07:33
    Servet abi Allah sana uzun ömürler versin inşallah ellerinden öpüyorum
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.