VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

23 Haziran 2020

...............................................................

Bolu Valiliği, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, börekçi, tatlıcı ve içerisinde yeme içme hizmeti sunulan işyerlerinin “Covid-19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberi’nde yer alan kurallara göre haftada 2 kere denetleneceğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre Denetim Komisyonu oluşturuldu. 

Bolu Valiliği, son günlerde ülkemizde tekrar koronavirüs vakalarındaki sayıların artışına dikkat çekerek il genelinde tedbirlerini arttırmaya ve denetimlerini sıkılaştırmaya başladı. Maske kullanımın zorunluluğu yönündeki tedbirleri arttıran Bolu Valiliği, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, börekçi, tatlıcı ve içerisinde yeme içme hizmeti sunulan işyerlerinin tedbir kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle yazılı açıklamada bulundu.

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, “Kontrollü normalleşme süreci kapsamında 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren faaliyetlerine başlayan lokanta, restoran, kafeterya, pastane, börekçi, tatlıcı ve içerisinde yeme içme hizmeti sunulan işyerlerini “Covid-19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberi’nde yer alan kurallara göre denetlemek amacıyla denetim ekipleri ve bu ekipleri de denetlemek üzere Denetim Komisyonu oluşturulmuştu.

HAFTADA EN AZ 2 KEZ DENETLENECEK”

Ancak son günlerde Covid-19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberi’nde yer alan kuralların ihlal edildiğinden; Lokanta, Restoran, kafe vb. işyerleri ile konaklama tesisleri (turizm işletme belgeli olanlar da dahil) Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan denetim ekipleri ve İl Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan ekipler, Denetim Komisyonunun koordinesinde haftada en az 2 kez denetlenecektir.

“GECİKMEKSİZİN MÜDAHALE EDİLECEKTİR”

Ayrıca akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşan ve eğlence mekânlarına dönüşebilecek yeme içme yerleri ise sorumluluk alanlarına göre İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca sık sık denetlenecektir. Vatandaşlarımızın, Covid-19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberi’nde yer alan maske-mesafe ve hijyen kurallarına uymayan Lokanta, Restoran, kafe vb. işyerleri ile konaklama tesisleri gibi işletmeleri 155, 156 ve 112 numaralarını arayarak ihbar etmeleri halinde yapılan ihbarlara ilgili ekiplerimizce ihbar edenin saklı kalması kaydıyla gecikmeksizin müdahale edilecektir” ifadelerine yer verildi.

2 yorum yapılmış
  • Leyla
    23 Haziran 2020 • 04:08
    Kuaförleri denetlesinler
  • AslanKaraday
    23 Haziran 2020 • 07:35
    Bütün dünyayı saran virüsden diğer ülkeler gibi ülkemizde büyük ölçüde etkilenmiş olup, köklü tedbirlerle yeni normal hayata başlamış bulunuyoruz. Denetimler tabii ki çok sıkı takip edilmeli ancak bütün bunlar olurken çayocağı, kıraathane, Cafe türü işyerlerinin de kapanmalari ekonomiye ve esnafın İŞYERİ kapatmaya varan iktisadi değişimlere kulak tikamamak lazım. Sadece ilimizde kaç kafe, kıraathane gibi işyerleri kapalı bu değişimlerede dikkat etmek g
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.