VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FELÇLİ EŞİ İÇİN ASANSÖR YAPTI

25 Haziran 2020

.....................................

ÖZEL HABER: Ayşe Songül ERHAN

Bolu’nun Seben İlçesi’nde yaşayan 57 yaşındaki emekli demirci ustası İsmail Özcan, 8 yıl önce Cushing hastalığı nedeniyle felç geçiren 57 yaşındaki eşi Fikriye Özcan’ın eve rahatça girip çıkabilmesi için evlerinin yanına kendi imkanlarıyla asansör inşa etti.

Bolu'nun Seben ilçesinde demirci ustalığı yapan İsmail Özcan'ın eşi Fikriye Özcan, 13 yıl önce 'Cushing' hastalığına (Vücutta aşırı miktarda kortizol hormonu üretimi sonucunda ortaya çıkan bir durum) yakalandı. Çeşitli tedaviler ve ameliyatlar geçiren kadın, 8 yıl önce felç kaldı. İsmail Özcan, eşinin felç kalmasıyla birlikte hayatını Fikriye Özcan'a adadı, demir ticareti ve kaynak ustalığı yaptığı dükkanını kapattı. Büyükbaş hayvanlarını da satan İsmail Özcan, elde ettiği birikimle eşinin ihtiyaçlarını görmeye başladı. Özcan, son 8 yılını eşiyle ilgilenmeyle ve onun ihtiyaçlarını görmeyle geçirdi. Hastalığın ilk dönemlerinde konuşma ve yürüme yetisini tamamen kaybeden Fikriye Özcan, zamanla iyileşmeye başladı. İsmail Özcan, kısa mesafeli adımlar atabilen ve kendini ifade edecek kadar konuşma yetisini geri kazanan eşi Fikriye Özcan'ın oturdukları ikinci kattaki evine girip çıkmakta zorlandığını fark etti. Demir ve kaynak işinden anlayan İsmail Özcan, ikinci kattaki evlerine balkon ve eve çıkmayı sağlayabilecekleri bir asansör yaptı. İsmail Özcan'ın 25 bin TL maliyetle bir buçuk aylık emek sonucu yaptığı asansör sayesinde Fikriye Özcan, eşinin yardımıyla evine rahat girip çıkmaya başladı.

EŞİNİN RAHAT EDEBİLMESİ İÇİN HER ŞEYİ DÜŞÜNDÜ

Asansörün eşi için kolaylık sağladığını ifade eden İsmail Özcan, "Eşim yaklaşık 8 senedir felç. Durumu iyileşmeye başlayınca, zar zor aşağıya indirmeye başladık. O da sıkıntı oluyordu. Ben de ne yapayım diye düşündüm. Ondan sonra kafamda bir proje çizdim. Hesap kitap yaptım, malzeme aldım ve başladım. Sonunda yaptım ve çalışır vaziyette. Eşim için kolaylık oldu. Eskiden olsa 3-4 günde yapardım ama bir buçuk ayda yaptım. Komple balkon da dahil. Eşimle ilgilenmek zorunda olduğum için uzun süre çalışamadım." dedi.

“BEN HASTA OLDUĞUMDA DA O BENİMLE ÇOK İLGİLENMİŞTİ”

Hastalık sürecinde yaşadıkları zorlukları da anlatan İsmail Özcan, kendisinin de 20 yıl önce beyin kanaması geçirdiğini ve bu süreçte eşinin de kendisiyle fazlasıyla ilgilendiğini belirterek, "Eşimin hastalık süreci çok uzun sürdü. 5 yıl fizik tedavi hastanesinde yattık. İlk başlarda hiç konuşamıyordu. İşaret diliyle anlaşıyorduk. İlk 2-3 sene çok sıkıntılıydı. Yanımızda kimse de yoktu. Ben işimi gücümü bıraktım. Beraber baktığımız büyükbaş hayvanlarımı sattım. Şimdiki durumumuz Allah'a bin şükür. Bundan 20 yıl önce ben de bir beyin kanaması geçirdim. Beni öldü diye hastaneye bile almamışlar. Ömrümde 2 gün yaşamadım. Kayıt yok. Yaşayacak zamanımız, yiyecek ekmeğimiz varmış." diye konuştu.

Konuşma güçlüğü çeken Fikriye Özcan da, asansör ve balkon sayesinde rahat ettiğini söyleyerek eşine teşekkür etti.    

 

 

  • FELÇLİ EŞİ İÇİN ASANSÖR YAPTI
  • FELÇLİ EŞİ İÇİN ASANSÖR YAPTI
  • FELÇLİ EŞİ İÇİN ASANSÖR YAPTI
  • FELÇLİ EŞİ İÇİN ASANSÖR YAPTI
  • FELÇLİ EŞİ İÇİN ASANSÖR YAPTI
  • FELÇLİ EŞİ İÇİN ASANSÖR YAPTI
  • FELÇLİ EŞİ İÇİN ASANSÖR YAPTI
  • FELÇLİ EŞİ İÇİN ASANSÖR YAPTI
  • FELÇLİ EŞİ İÇİN ASANSÖR YAPTI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.