VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞSAVCI BGC'YE VEDA ZİYARETİNDE BULUNDU

25 Haziran 2020

....................................................................

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanan Önder Yaman, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ne veda ziyaretinde bulundu. Geçen yıla oranla açılan soruşturma dosyalarında artış gözlendiğini vurgulayan Yaman, “25 Haziran 2019’da soruşturma sayısı 5 bin 518 iken 25 Haziran 2020’de bu rakam 5 bin 608’e ulaşmış. Bu süreçte bir takım suçlar azaldı ama öte yandan artan suçlar da oldu. Örneğin, aile içi şiddet arttı” diye konuştu.

Bolu’da görev yaptığı süre içerisinde başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Yaman, HSK kararnamesi ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atandı. Veda ziyaretleri kapsamında Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Yaman, BGC Başkanı Bülent Velioğlu, yönetim kurulu üyeleri ile kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. 

"AİLE İÇİ ŞİDDET ARTTI"

Pandemi sürecinde tüm dosyaların incelenerek soruşturmaların yapıldığını belirten Yaman, “1 Haziran itibariyle adliyelerin hizmete girmesiyle birlikte biz hemen tuşa bastık, mahkemeye iddianameler düştü. Biz hazırdık. Zaten sayılarda bunu gösteriyor. Mesela geçen sene 13 Mart’ta soruşturma sayımız 2 bin 454 iken bu sene ise 13 Mart 2020’de 2 bin 921. Yani 600’den fazla artış var. Zaten her sene artan bir rakam. 25 Haziran 2019’da soruşturma sayısı 5 bin 518 iken bu rakam  25 Haziran 2020’de 5 bin 608’e ulaşmış. 110 tane artmış. Biz soruşturmayı devam ettirmişiz.  Bu süreçte bir takım suçlar azaldı ama öte yandan artan suçlarda oldu. Örneğin, aile içi şiddet arttı. Bizde pandemi sebebiyle işin altında kaldık, geciktirdik dediğimiz hiçbir şey yok. Bu da savcılığın pandemi sürecinde çalışmasına bağlı.” diye konuştu.

  • BAŞSAVCI BGC'YE VEDA ZİYARETİNDE BULUNDU
  • BAŞSAVCI BGC'YE VEDA ZİYARETİNDE BULUNDU
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.