VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DOĞALGAZA İNDİRİM GELİYOR!

30 Haziran 2020

................................

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "BOTAŞ'tan sanayicimizin kullandığı doğalgaza indirim hayırlı olsun. Doğalgaz maliyetlerindeki yüzde 9,7 ila yüzde 12,5 arası düşüş, üretim ve istihdama pozitif yansıyacak." dedi. İndirimden konutlar yararlanamayacak.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan "2020 Yılı Temmuz Ayı Doğal Gaz Toptan Satış Fiyat Tarifesi"ne göre, konutlarda kullanılan doğal gazın fiyatında değişikliğe gidilmedi. Doğal gazdan elektrik üreten santrallere satılan gazın fiyatında ise yüzde 12,5 indirim uygulandı ve böylece bin metreküp gazın fiyatı 1400 lira oldu. Sanayi ve ticarethane abonelerine de yüzde 9,8 indirim yapıldı ve bin metreküp gazın fiyatı 1400 lira olarak belirlendi. Söz konusu fiyat indirimleri, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Öte yandan elektrik faturalarına 3 ay zam yapılmayacak. 

"Yeni normalde sanayimizin çarkları daha hızlı dönecek"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "BOTAŞ'tan sanayicimizin kullandığı doğalgaza indirim hayırlı olsun. Yeni normalde sanayimizin çarkları daha hızlı dönecek, ekonomik toparlanmamız hız kazanacak. Doğalgaz maliyetlerindeki yüzde 9,7 ila yüzde 12,5 arası düşüş, üretim ve istihdama pozitif yansıyacak." dedi.

"Üretim ve istihdamı artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Pandemi döneminde desteklerle koruduğumuz sanayimizin ve ekonomimizin hızlı toparlanmasına katkı sağlayacak bu indirimin hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Albayrak, paylaşımında, "Ekonomideki her olumlu gelişmeyi insanımıza yansıtmaya, üretim ve istihdamı artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

3 yorum yapılmış
  • Bayx
    30 Haziran 2020 • 07:35
    Verdiğim oylar haram olsun hep mi gariban mı dürtülür. Devlet hep zenginin yanında
  • ppolat
    30 Haziran 2020 • 22:45
    Gariban kaldimi.En zengin il Bolu.
  • SMAL
    1 Temmuz 2020 • 12:07
    Doğal gaza indirim geliyor meşhur bir ata sözü var faydası olmayan kilisenin papazının s...… derler Konutlara verilmeyen indirimin içine edeyim indirimmiş aferim size yalayıcılar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.