VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"DAHA BÜYÜK SORUNLARIN ÇIKMASINA SEBEP OLACAK"

2 Temmuz 2020

.......................................................................

Bolu Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası, barınakta telef olan köpeklerin çöp kamyonuyla taşınması olayının ardından görevinden alınan Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü’nün yerine atanması planlanan kişinin gerekli kriterleri taşımadığını iddia ederek, “Hekimin yapacağı işler hakkında hekim olmayan bir kişiden talimat almasına ve koordinasyon eksikliklerine bağlı olarak büyük sorunların yaşanmasına sebep olacaktır” denildi.

Bolu Belediyesi’nin Yukarı Soku mevkiinde yer alan hayvan barınağında telef olan köpeklerin çöp kamyona atılmasının ardından ortaya çıkan görüntüler sonrası Belediye Başkanı Tanju Özcan, Veteriner İşleri Müdürü’nü görevden aldı. Boşalan göreve eğitimci olan Figen Varlık’ın atanmasının planlamasına Bolu Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası tepki gösterdi. Oda’dan yapılan yazılı açıklamada yeni göreve gelecek olan Veteriner İşleri Müdürü’nün gerekli kriterleri sağlamadığına dikkat çekilerek, “Veteriner İşleri Müdürlüğü makamının mesleki bilgi ve deneyim gerektiren teknik bir birim olmasının yanı sıra hayvan sağlığı, halk ve çevre sağlığının korunması için Veteriner Hekim bir yönetici tarafından yürütülmesi gereken bir müdürlük olduğunun altını çizmek istiyoruz” denildi.

"İLERİDE DAHA BÜYÜK SORUNLARIN ÇIKMASINA SEBEP OLACAK"
Başkan Özcan’a çağrıda bulunan Bolu Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Zaten adı üstünde olan Veteriner İşleri Müdürlüğü makamına konu hakkında yeterli mesleki bilgisi olmayan, sadece hayvanseverlik vasfı ile ön plana çıkmış olan bir kişinin atanması ileride daha büyük sorunların çıkmasına sebep olacaktır. Bu konu bir hekimin yapacağı işler hakkında hekim olmayan bir kişiden talimat almasına ve koordinasyon eksikliklerine bağlı olarak büyük sorunların yaşanmasına sebep olacaktır. Sayın başkanımı çok değer verdiği ve her daim tekrarladığı liyakat sözcüğünün manasını düşünmeye; mesleki ve teknik yeterlilik mi yoksa başka manalara mı geldiğini tekrar düşünmeye davet ediyor ve kararlarını alırken tenkit ettiği konularda geçmişteki yanlışlara düşmemesini istiyoruz.”

4 yorum yapılmış
  • SenarAykul
    2 Temmuz 2020 • 05:40
    Görevden alınan veterinerimizi geri istiyoruz
  • Adam
    2 Temmuz 2020 • 08:18
    Veterinere hesap soracaginiza torpilli temizlik işleri muduru ve gunduz vardiya amirine hesap sorun adamsaniz
  • Eskipersonel
    3 Temmuz 2020 • 00:39
    Eski midurden daha fazla is yapacagi kesin hasta hayvanlari uyutsun,personele azap cektirsin,olu hayvanlari cope attirsin gibi gibi siz onun nasil karektarde oldugunu bilmiyorsunuz.Figen hanim emin olun ondan daha iyi yapar ayrica veterinel hekimlerin isinede karismaz
  • Hayvanasaygduyaninsanadasaygduyar
    4 Temmuz 2020 • 18:32
    Duyar fiğen hanım hayvan dostudur
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.