VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BELEDİYESİ TARIMSAL ÜRÜNLER KOOPERATİFİ KURDU

10 Temmuz 2020

........................................................................

Özel Haber: Sevgi PİLGİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, üreticilerin ürünlerinin satılacağı bir kooperatif kurduklarını açıklayarak, “Türkiye’de bunun örneği yok. Bu kooperatif Bolu’nun tüm ilçelerindeki ürünleri satmaya çalışacak. Köroğlu Tarımsal Ürünler Kooperatif ismine ait iki tane de mağaza açacağız. Birisi İstanbul Ataşehir’de olacak” diye konuştu.

Bolu Belediyesi, kentteki üreticilerin tarlalarında ürettikleri ürünler satılacağı bir kooperatif kurdu. Köroğlu Tarımsal Ürünler Kooperatifi adıyla kurulan kooperatifte süt, patates, mısır gibi birbirinden farklı ürünler tarladan direk kooperatife gelerek tüketiciyle buluşacak. 
Özgürbolu gazetesine konuşan Başkan Özcan, belediye şirketinin kooperatifte yüzde 93 pay sahibi olduğunu açıklayarak, “Üst bir kooperatif olacak. Tedarikçiler de alt kooperatifler olacak. Biz Alt kooperatiflere alım garantisi vereceğiz. İstanbul’dan da satış garantisi alacağız. Önümüzdeki yıllarda İstanbul’un her iki yakasını, belediye şirketinin hakim ortak olduğu Köroğlu Tarımsal Ürünler Kooperatif ismine ait 2 tane de mağaza açacağız. Birisi Ataşehir’de olacak. Türkiye’de bunun örneği yok. Bu kooperatif Bolu’nun tüm ilçelerindeki ürünleri satmaya çalışacak. Örneğin, süt, patates, mantar. İlerideki hayalimiz bir manda çiftliği kurmak” dedi.
HEDEF ÜRETİMİ ARTTIRMAK
Hedeflerinin kentte üretimi arttırmak olduğunu vurgulayan Özcan,  açıklamalarına şöyle devam etti:
“Kooperatifçilik denilince Bolu anılacak. Türkiye’de ses getiren bir şey olacak. Ciddi sayıda istihdam sağlayacağız. Bu kooperatif kendi kendini çevirecek. İstiyoruz ki hem üreticiye para kazandırsın hem de birçok alanda istihdam sağlayalım. Kooperatifin kuruluşu 10 gün önce gerçekleşti. Bakanlıktan onayı aldık. Belediyenin yüzde yüz hakim olduğu bir kooperatif.  Belediye bu işe girince artık çıkamaz. Bu işin peşini de bırakamaz. Bolu belediyesi olarak kendi şirketimizi hakim ortak olarak sokuyorum” 
MÜTHİŞ BİR KONUM AVANTAJIMIZ VAR
Amaçlarının Bolu’daki ürünleri Türkiye’nin her yanına göndermek olduğunu anlatan Özcan, “Bolu ilinin geçiş güzergahı avantajından da faydalanacağız. Milyonlarca insan Bolu’dan transit geçiyor. Müthiş bir konum avantajımız var, nakliye avantajımız var. Büyük pazarlara çok yakınız. Mantar üretimiyle ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde 40 ton kapasiteli  bir tesis kuracağız. Bursa’da ulusal bir mağaza zinciri ile anlaştık. Alım ve satış garantisi almaya çalışıyoruz. Kooperatifin yönetimde 6 tane şahıs olacak” şeklinde konuştu.

7 yorum yapılmış
  • AliOkur
    10 Temmuz 2020 • 17:36
    belediye ticaretle uğraşmaz,,rant kapısı olur..kiraya ver,başın ağrımasın ..
  • adnan
    11 Temmuz 2020 • 00:45
    Büyük başarılar değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir K ATATÜRK helal sana başkan
  • Ayta
    13 Temmuz 2020 • 12:20
    Güzel bir gelişme. Fakat verimli arazilerin ise imara açılması tezat. Yazık oluyor arazilere.
  • Esinkirca
    13 Şubat 2021 • 07:03
    Bursa' yada açarsanız çok iyi olur
  • Eralpvn
    14 Şubat 2021 • 06:25
    Halk TV deki programı seyredip çok etkilendim.Bolu ya özgü tarım ürünlerine nasıl ulaşabilirim?
  • Erolzday
    14 Şubat 2021 • 06:34
    Türkiye'de ecza kooperatiflerinin kurulması alanında yıllarca yönetim kurullarının farklı alanlarında gönüllü olarak çalışmış biri olarak diyorum ki: Türkiye'mizin tek kurtuluş yolu kooperatifçiliktir. İzmir'imizin belediyesi bunun çok iyi örneğidir. Tunceli Ovacık da çok iyi bir örnektir. Aracı sülüklere hayır! Üreten kazansın; dolayısıyla da halk. Sipariş vermek isterim.
  • Murat
    30 Nisan 2021 • 03:10
    Nasıl sipariş verebiliyoruz ?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.