VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ'DEN O FABRİKAYLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

14 Temmuz 2020

..............................

HABER-Ayşe Songül Erhan

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu yerel medyasında, işçilerinde korona virüs tespit edilen fabrikanın 3 gün süreyle kapatıldığı haberlerinin yayınlanması üzerine basın bildirisi yayınlayarak, “Bahsi geçen fabrika motivasyon için işçilere 3 gün izin vermiştir” dedi.

Bolu’da korona virüs nedeniyle kapatıldığı iddia edilen fabrika hakkında basın bildirisi yayınlayan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bolu’da bazı yerel medya organlarında COVID-19 nedeniyle bir fabrikanın kapatıldığına ve fabrikada panik olduğuna dair iddiaların yer alması üzerine, bu tür haberlerin dahili ve harici muhtemel olumsuz etkileri de göz önünde bulundurularak kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur. Bahse konu fabrikada çalışan birkaç işçide kendi istekleri doğrultusunda yapılan test sonucunda Covid 19 vakası ile karşılaşılması üzerine Sağlık ekiplerimizce ilgili işyerlerinde gerekli filyasyon çalışmaları yapılmış ve tüm önlemler alınmıştır”

“BAHSİ GEÇEN FABRİKA MOTİVASYON İÇİN İŞÇİLERE 3 GÜN İZİN VERMİŞTİR”

“Aynı fabrikanın işvereni tarafından idaremizle koordineli olarak, fakat tamamen kendi istek ve arzusu ile Sağlık Müdürlüğümüzün kontrolü altında, çalışanlarının kamuoyundaki gerçek dışı söylentilerden olumsuz etkilenmelerini önleyerek verimliliklerini arttırmak amacıyla, tüm çalışanlarına Sağlık Bakanlığı onaylı COVID-19 tarama testi yaptırılmıştır. Aynı işveren sağlıklı işçileri ile fabrikasını faal tutabilecekken yine tamamen kendi isteği ile hem sağlık kontrolü hem de motivasyon amacıyla üç gün süre ile tüm işçilerine izin vermiştir”

“İLİMİZDE KONTROL DIŞI SAĞLIK SORUNU BULUNMAMAKTADIR”

“Son yapılan testlerin sonuçları İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ivedilikle değerlendirilecek olup yeni pozitif vaka tespit edilmesi halinde bu şahıslar tedavi altına alınacak ve sağlıklı işçileri ile perşembe gününden itibaren fabrika faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecektir. Süreç içinde ilimizde faaliyet gösteren hiç bir fabrika veya iş yeri ile ilgili Valiliğimizce veya yetkili organlarınca alınmış herhangi bir kapatma kararı bulunmamaktadır. Kaldı ki Valiliğimizce ve sağlık ekiplerimizce ilimiz genelinde tüm süreç hassasiyetle ve yakından takip edilmektedir. Esas olan : Salgından korunmak amacıyla her zaman olduğu gibi tüm vatandaşlarımızın maske kullanmaları, özellikle iş yerlerinde ve toplu bulunma alanlarında sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uygun hareket etmeleridir. İlimiz genelinde kontrol dışı herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

5 yorum yapılmış
  • ONEM
    13 Temmuz 2020 • 14:56
    Fabrikalara gerekli önem gösterilmiyor. Denetlemeler eksik. Covid çıkan fabrikalarda fibrasyon çalışmaları yetersiz. Temas edilen kişilere gerekli testler yapılmıyor. Böyle giderse BOlu'da vaka patlaması yaşanacak.
  • ppolat
    14 Temmuz 2020 • 10:20
    Ohh be rahatladik.Meger bi sey yokmus.Bosu bosuna korkup durduk.Bu gece rahat uyuruz.
  • Covif
    13 Temmuz 2020 • 21:16
    Nasil yükselişte değil. Organize sanayinin nerdeyse 3 te 1 i korana olmuş. Ancak günlük sayı 1000 küsürde. Çok çelişki var.
  • velikarabag
    14 Temmuz 2020 • 00:57
    Motivasyon mu !!!!! :))))))))
  • Ali
    14 Temmuz 2020 • 03:00
    Sayın valim açıklamanız beni şahsen çok rahatlattı bı an fabrika kapatıldı diye düşünmüştüm.Ben diyecek bişey bulamıyorum artık o kadar mutluyum şuan.Neyseki MOTİVASYON amaçlı geciciymis bunada şükür.sözün bittiği yer.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.