VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA UYARILARA RAĞMEN TEDBİRLERE UYULMUYOR

18 Temmuz 2020

.................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in pozitif vaka oranlarının yüzde 10’lara çıktığını söylediği kentte, bazı vatandaşların tüm uyarılara rağmen sokakta maskesiz dolaştığı görülüyor. Caddede maskesini kurallara uygun takmadığı görülen 83 yaşındaki Hayrettin Kaya, “Sigara içtikten sonra maskeyi takmayı unuttum. Tedbirimi alıyorum. 5-6 aydır maske takıyorum. Kulaklarım kopacak artık" dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu kentte korona virüs testi yapılan kişilerde pozitif oranların yüzde 2’lerden yüzde 10’lara çıktığını açıkladı. İl genelinde vaka sayılarını artmasıyla birlikte denetimlerini sıklaştıran polis ve jandarma ekipleri kentin en işlek noktalarında maske ve sosyal mesafe uygulamarını aralıksız sürdürüyor. 

UYARILARA RAĞMEN TEDBİR ALINMIYOR

Yetkililerin vaka sayılarında artış olduğunu açıklamasına rağmen kentin en işlek caddelerinden birisi olan İzzet Baysal Caddesi’nde bir çok vatandaşın maskesiz olarak gezdiği görüldü. Maskesiz dolaşan vatandaşların birçoğu korona virüsün bulaşmasından korktuklarını söylemelerine rağmen, sıcak havalarda maskelerin bunaltıcı etkisi dolayısıyla takmadıklarını belirttiler. Maskeyi sadece kalabalık ortamlarda kullandıklarını ifade eden vatandaşlar ise, korktuklarını ancak bu duruma alıştıklarını söylediler.

“MASKEDEN KULAKLARIM KOPACAK”

Caddede maskesini kurallara uygun takmadığı görülen Hayrettin Kaya (83), “Sigara içtikten sonra maskeyi takmayı unuttum. Tedbirimi alıyorum. 5-6 aydır maske takıyorum. Kulaklarım kopacak artık. Temizliğime dikkat ediyorum. Elimi yüzümü yıkıyorum. Keşke herkes benim gibi yapsa da atsak şu maskeleri” dedi.

“DÜĞÜNLERDE İNSANLARA BULAŞIYOR”

Korona virüse karşı tedbir aldığını ancak virüsün çoğunlukla düğünlerden bulaştığını ifade eden Ali Rıza Tayşi, “Korona virüse karşı tedbir almak için maske kullanıyorum. Mesafeye dikkat ediyorum. Öksüren, hapşıran kişilerin yanında bulunmuyorum. Sayıların artması çoğunlukla düğünlerden. Düğünlerdekucaklaşmayla devam ediyor. Ben düğünlere gittiğim zaman takıyı takıp çıkıyorum. Fazla beklemiyorum” şekinde konuştu.
Tahsin İlek (62) ise, “Herkes maskesini taksın, tedbir alsın. Herkes birbirine yardımcı olsun. Bu şekilde sayılar inecek. Ben evde de maske takıyorum” ifadelerini kullandı.

  • BOLU'DA UYARILARA RAĞMEN TEDBİRLERE UYULMUYOR
  • BOLU'DA UYARILARA RAĞMEN TEDBİRLERE UYULMUYOR
  • BOLU'DA UYARILARA RAĞMEN TEDBİRLERE UYULMUYOR
5 yorum yapılmış
  • ppolat
    18 Temmuz 2020 • 10:17
    Viruse yakalanan hastaneya alinmiyor evine pis pis.Markete gidip biseyler aliyor.Oh ne guzel dunya.
  • Telif
    18 Temmuz 2020 • 12:27
    Sapık gibi gizli gizli Fotoğraflarını çektiğiniz kişilerden izin aldınız mı? Benimde Böyle fotoğrafımı çekip yayınlayın inşallah bir gün ;)
  • Coskun
    19 Temmuz 2020 • 05:25
    Viruslu kisilerin evlerinden cikmamasi lazim bunun icinde gizli takip surmeli yoksa cok kisler daha bulasir
  • Telif
    19 Temmuz 2020 • 11:20
    İzin almadan niye insanları çekiyonuz
  • ali
    20 Temmuz 2020 • 05:45
    istanbuldan koronalı vakalar gelip bolu da konaklıyorlar bunlara izin verilmemesi lazım, başkayerlerde koronalı olunca jandarma girilmez diye evin etrafına bandaj çeker burada koronalılar saklanıyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.