VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLULU ŞENTÜRK'TEN MUHTEŞEM ESER

25 Temmuz 2020

..........................

HABER-MUTLU YUCA

Bolu’da İsmail Şentürk’ün büyük bir titizlikle el işçiliğiyle yaparak iki yılda bitirdiği 2.5 metre yüksekliğindeki Hilye-i Şerif, izin alınması durumunda  Ayasofya’daki yerini alacak. Eseri için 300 bin TL’lik teklifi geri çeviren Şentürk, “Bu eser Ayasofya’ya yakışır.” dedi.

Osmanlı kültüründe Hz. Muhammed'in vasıflarını tasvir eden, bu vasıflardan bahseden kitap ve levhaları ifade etmek için kullanılan Hilye-i Şerif’i eşi benzeri olmayan bir haliyle yapmak için çalışmalara başlayan Şentürk, atölyede aylarca çalıştı. Şentürk,  2.5 metre büyüklüğündeki ahşap oyma tekniğiyle yapılan Hilye-i Şerif’i iki yılda tamamlayarak ilk olarak geçtiğimiz yıl Bolu Belediyesi Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde açılan Ahşap Oyma ve Naht Sergisi'nde sergiledi.

"Tek istediğim bu eşsiz eserin Ayasofya’da sergilenmesi"

Eserinin Ayasofya’da sergilenmesini isteyen Şentürk, kendisine teklif edilen 300 bin TL’lik teklifi de geri çevirdi. İlk kılınan Cuma namazı öncesi gerekli izinlerin alınamaması nedeniyle eserini götüremeyen Şentürk, Hilye-i Şerif’in hayal ettiği Ayasofya’da sergileneceği günü bekliyor. Şentürk, izin verilmesi durumunda tablosunu Ayasofya’ya hediye edecek. 
Dünyada Hilye-i Şerif’in ahşap tekniğiyle yapılmış 2.5 metre büyüklüğündeki bir benzerinin olmadığını vurgulayan Şentürk, “Hz. Muhammed’i anlatan Hilye-i Şerif, iki yıllık bir çalışmanın ürünü. Ahşap oyma ve farklı teknikler kullanılarak tamamen el işçiliğiyle yapıldı. Hiçbir parçasında makine kullanılmadı. Uzun süren araştırmaların sonucunda böyle bir eserin dünyada bir benzerinin olmadığını gördüm. Geçtiğimiz yıl henüz Ayasofya’nın ibadete açılması gündemde değilken ben eserimin oradan sergilenmesini hayal ediyordum. Şu an Ayasofya ibadete açıldı ve gerekli izinler alınabilirse eserimin oradan sergilenmesini istiyorum. Böylesi bir eser Ayasofya’ya yakışır. Eseri almak için 300 bin TL teklif eden oldu ama kabul etmedim. Benim bu eserimi satmak gibi bir niyetim yok. Tek istediğim bu eşsiz eserin Ayasofya’da sergilenmesi” diye konuştu.

  • BOLULU ŞENTÜRK'TEN MUHTEŞEM ESER
  • BOLULU ŞENTÜRK'TEN MUHTEŞEM ESER
3 yorum yapılmış
  • sa
    25 Temmuz 2020 • 08:17
    Maşallah tebrik ederim. İnşallah Ayasofya Camiinde yerini alır
  • Mehmet
    25 Temmuz 2020 • 11:57
    Güzel kardeşim sırtını yaslamış sın devlete oh ne güzel 2 senede gel özel sektörde köpek gibi çalıştırsınlar bir dakika boş bırakmasın özel sektör oh ne güzel insan biraz ut
  • MustafaDEER
    26 Temmuz 2020 • 08:03
    Tebrikler, sanatkar İsmail kardeşim. Ellerine sağlık. Koymetli insanların, çalıştığı kurumlarında iyi değerlendirilmesi lazım. Altının değerini sarraf bilir.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.